MUÇEP Bodrum’da buluştu

A.Kemal KAŞKAR -

MUÇEP Bodrum’da buluştu

Muğla Çevre Platformu’nun (MUÇEP) aylık meclis toplantısı 6 Mayıs Cumartesi günü Bodrum’da yapıldı.

Akyaka’da ilk-kuruluş toplantısını yaptığı Aralık 2016’dan bu yana ayda bir olmak üzere Marmaris, Milas, Fethiye ve Menteşe’de bir araya gelen MUÇEP Bileşenlerinin Bodrum Bitez Defne Kır Tesisleri’nde yapılan buluşmasında, bir sonraki toplantının 10 - 11 Haziran’da Datça’da yapılmasına karar verildi.

MUÇEP Bodrum buluşmasının ardından açıklanan Sonuç Bildirgesi ise şöyle:

1) MUÇEP; öncelikli Muğla ili olmak üzere, ülke ve dünya genelinde yaşam kaynağımız olan doğanın geri dönüşü olmayan şekilde tahrip edilmesine yol açan ve korunan  alanlara zarar veren girişim ve uygulamalara karşı, her kim ve kuruluş olursa olsun, her türlü karşı duruşu göstermeye ve mücadeleye devam edeceğini bir kez daha vurgular.

2) MUÇEP’in birincil ve tekil bir sorunu yoktur. Doğal SİT alanları başta olmak üzere tahribatın yaşandığı bölge aciliyetine göre, gündeme öncelikli olarak alınacak ve yol haritası çizilecektir.

3) MUÇEP, uluslararası sözleşmelere aykırı gelişen uygulamalar için başlattığı uluslararası ilişkileri geliştirerek sürdürmeye ve hızlandırmaya  karar vermiştir.

4)Yatağan Turgut Köyü’nde ‘Turgut Yardımlaşma Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’ tarafından verilen, zeytinlik alanların tahribatı ve çevre sorunları mücadelesini desteklemeye karar verilmiştir.

5)4 Mayıs 2017’de Muğla Çevre Şehircilik Müdürlüğü Tarafından Askıya Çıkan, “BODRUM İLÇESİ, YALI BELDESİ, ADAYALI TURİZM MERKEZİ SINIRLARI İÇERİSİNDE KALAN 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI” ve “GÖKOVA ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ MUĞLA İLİ, MARMARİS İLÇESİ, OKLUK KOYU MEVKİİNE AİT 1/5000 VE 1/1000 ÖLÇEKLİ KORUMA AMAÇLI NAZIM VE UYGULAMA İMAR PLANI” için gerekli girişimlerde bulunmaya, süreci yakından takip etmeye ve yol haritası çizmeye karar verildi.

5)27/28 Nisan tarihlerinde “MUÇEP Bahar Etkinlikleri” kapsamında yapılan “Gökova Deniz Turu” etkinliğinin, kamuoyunda farkındalık yaratma amacına başarı ile ulaşmasının ardından, bu tür etkinliklerinin sürekliliğinin sağlanmasına karar verildi.

6)17-20 Mayıs Tarihleri Arasında Ortakent Bodrum’da Yapılacak Oyfest’e MUÇEP Standı ile katılmaya, 15-19 Mayıs tarihleri arasında gelenekselleşen “Gökova Bisiklet Turu”nda da yer almaya karar verildi.

7)Bir sonraki toplantının 10 - 11 Haziran’da Datça’da yapılmasına karar verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık