MUÇEP MİLAS TOPLANTISI YAPILDI

A. Coşkun EFENDİOĞLU / Adem KANKAYNAR -

MUÇEP MİLAS TOPLANTISI YAPILDI

 

Muğla Çevere Platformu, bu ayki toplantısını Milas’ta yaptı. 17 Mart Cumartesi günü saat 11.00’de Aşkı dil Akarca Sahnesi’nde yapılan toplantıya, Muğla’nın tüm ilçelerinden MUÇEP’liler katıldı.

Sonuç bildirgesi daha sonra açıklanacak olan MUÇEP’in Milas buluşmasında, MUÇEP’e katılımın az olduğu ilçelerde yapılacak çalışmalar, Faruk Şahin’in hazırladığı sunum çerçevresinde ele alınırken, kıyı şehitlerimizin MUÇEV Ltd.. Şii.’ne kiralanması konusu, Güngör Erçil’in yaptığı bilgilendirme çerçevesinde ele alındı ve bütün ilgililerin MUÇEV’le bakanlık arasında yapılan sözleşmelerin hukuki geçerliliğinin olmadığının,alınan mahkeme kararlarıyla kesinleştiğinden bilgilendirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Daha sonra Marmaris çevre örgütlerinin geçtiğimiz hafta, yapımı büyük bir gizlilikle sürdürülen Okluk’takı Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı’na giden yolda yapılan büyük ağaç katliamını yerinde görüp, basın açıklaması yaparak protesto etmek için Okluk’a yaptıkları ziyaretin nasıl engellenip, basın açıklaması yapmalarının nasıl engellendiği, Marmarislilerin açıklamalarıyla ortaya kondu ve bundan sonra yapılabilecekler konuşuldu.

Milas MUÇEP’in Meliha Tekin alternatif enerji kaynakları üzerine, Rezzan Şebin ise termik santrallere karşı belediyelerle yapılabilecekler konusunda sunum yaptılar.

Toplantı, diğer bazı konular konuşulduktan sonra sonuç bildirgesinin hazırlanıp açıklanması kararı alınarak sonlandırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık