Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Baro Başkanlığı’ndan açıklama:

“TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ’NİN, HEKİMLERİMİZİN VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDADIR!”

Muğla Baro Başkanlığı’ndan açıklama:

Muğla Barosu Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Muğla Barosu’un Türk Tabipleri Birliği’nin yanında olduğunu vurguladı. Açıklama şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türk Tabipleri Birliği (TTB) hakında yapmış olduğu “derhal vegecikmeksizin kapatılmalı,yöneticileriyleilgili adli işlem yapılmalı” vb.söylemleri kamuoyunun malumudur.

Dünyada veülkemizde özellikle son dönemde kahramanca mücadele eden, canını ortaya koyarak çalışan tüm hekimlerimizin, sağlık emekçilerinin, bir siyasi parti lideri tarafından bu şekilde hedef gösterilmesi, toplum nazarında hain gibi gösterilmeye çalışılması Kabul edilemez. Bu tür sağduyudan ve gerçekten uzak beyanların, günlük siyasi beyanatların malzemesi haline getirilmesi ülkemize zarar vermektedir. Ayrıca butür açıklamalar, sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet vakıalarının azalması içinmücadele eden her türlü çabaya zarar vermekte ve hatta sağlık çalışanlarımızın güvenliği ile ilgili tehdit yaratmaktadır.

TTB’nin, giderek artan salgın vakalarına, salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımıza kamuoyunda farkındalık yaratmak ve toplumun dikkatini çekmek için yapmış olduğu barışçıl, demokratik eylem çağrısı vesiyah kurdele takma eyleminin amacından saptırılarak günlük siyasete malzeme yapılması vahim bir hatadır. Bu demokratik söz ve eylemlere karşı gösterilen tepkiyi ve söylemleri kınıyoruz.

Muğla Barosu’nun, “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyen bir anlayış ve saygı ile Türk Tabipleri Birliği”nin, canı pahasına mesleğini ifa etmeye devam eden tüm hekimlerimizin ve sağlık emekçilerimizin yanında olduğunu kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis