Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUĞLA BAROSU MİLAS TEMSİLCİLİĞİ'NDEN OTURMA EYLEMİ

Muğla Barosu Milas Temsilciliği’ne bağlı avukatlar, bugün saat 16:00’da Milas Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

MUĞLA BAROSU MİLAS TEMSİLCİLİĞİ'NDEN OTURMA EYLEMİ

İktidarın çoklu baro tasarısını, bütün itirazlara karşın Meclis’e getirmesi ve görüşmeye başlaması sonrası, Meclisteki oturumu izlemek isteyen Baro Başkanlarına izin verilmemesi üzerine, Baro Başkanları, dün geceden itibaren sabaha kadar TBMM’nin Çankaya kapısında oturma eylemi yapmışlardı. Bu gün için Ankara’da yapılmak istenen büyük Baro mitingine de, Ankara Valiliği, pandemi gibi bir gerekçeyle 15 gün toplantı ve gösterileri kısıtlamak suretiyle yasaklaması sonrası, tüm Türkiye çapında olduğu gibi Muğla Barosu Milas Temsilciliği’ne bağlı avukatlar, bugün saat 16:00’da Milas Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı ve oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eylemi öncesi, Muğla Barosu Yönetim Kurulu Adına, Baronun Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör, bir basın açıklaması yaptı. Ardından da sloganlar atarak, oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Avukat Ozan Güngör’ün açıklaması şöyle:

“Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Misafirler,

Yazılı ve görsel basınımızın değerli temsilcileri;

Öncelikle Sakarya’nın Hendek ilçesinde, yüzlerce kişinin çalıştığı havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamalar sebebiyle bu afetten etkilinin emekçilerimize, ailelerine ve tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve can kaybı yaşanmamasını umut ediyorum.

Bir süredir baroların seçim sistemini değiştirmek ve çoklu baro olarak adlandırılan bir sistem yaratmak, böylece bir ilde birden fazla baro kurulmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Son olarak, TBMM’ne sunulan yasa teklifi ile bu çalışmalar artık yasal düzenleme haline getirilmek istenmektedir.

Kurulmak istenen yeni sistem ile, baroların etnik, siyasi, mezhepsel temelli, sarı, mavi, kırmızı ve pembe renkli barolar gibi ayrı ayrı baroların kurulacak olmasının ülkemiz hukuk sistemine zarar vereceğini daha önce ifade etmiştik.

Bu bağlamda aralarında Muğla Barosu’nun da bulunduğu tüm barolar bu yasa teklifinin geri çekilmesi için birçok girişimde bulundu.

Adalet Bakanlığı, TBMM nezdine yapılan girişimlere,

Hiçbir baronun talep etmemesine rağmen,

TBMM nezdinde yasa çalışması halen devam etmektedir.

Avukatların seslerini duyurmak için Ankara’ya giden ve Ankara’da bulunan Baro Başkanları ve tüm avukatların türlü engellerle karşılaştığını görmekteyiz.

Yasa değişikliğinin doğrudan tarafı olan Avukatların meclis çalışmasına katılamadığını görmekteyiz.


Bugün Meclisimizin önünde, Avukatların bekletilmesi bir tarihi hatadır. Yasanın doğrudan muhatabı olan avukatların dinlenmemesi vahim bir yanlıştır.

Sevgili yurttaşlar, Barolar, hukukun, insan haklarının ve vatandaşların sesidir. Yapılmak istenen değişiklikler yalnızca Barolara yönelik değildir.

Aslında esas müdahale bağımsız yargıya, hukukun üstünlüğüne, hukuk devleti ilkesine, bizzat adalete yöneliktir.

Bizler; hukuk devletinin, bağımsız yargının ve bağımsız savunmanın savunucularıyız. Bu nedenle mücadelemiz, bağımsız savunma- bağımsız yargı içindir!

Bizler, tek bir cübbe olsun istiyoruz.

Bizler, tek bir baro olsun istiyoruz.

Bizler, çoklu baroya hayır diyoruz.

Bizler, baroların hür olmasını istiyoruz.

Bizler bağımsız savunma istiyoruz.

Bizler, yasa teklifinin geri çekilmesini istiyoruz.

Mücadeleyi sonuna kadar hep birlikte sürdürmeye devam edeceğiz!

Savunma susmayacak!

Muğla Barosuna bağlı avukatlar olarak, yasa çalışmasına son verilinceye kadar başlattığımız ‘Barolara Dokunma Nöbeti için Oturma Eylemi’ ne devam ediyoruz.

Ankara’da olan meslektaşlarımızın arkasındayız!


Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”


 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis