Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUĞLA BAROSU’NDA DA GÖRÜŞ AYRILIĞI

Muğla Barosu’nun dört delegesi, Baro’nun olağanüstü toplantıya çağrılması ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, Baro Başkanı’nın tavrına karşı çıktılar...

MUĞLA BAROSU’NDA DA GÖRÜŞ AYRILIĞI
  • 20 November 2019, Wednesday 9:11

Daha once Muğla Barosu’nun başkanlığını da yapmış önemli isimler, Av.A. Birgal Ertuğurul, Av. Ayla Kara, Av. Mustafa Hükkamoğlu ve Av.Süleyman Aksoy, ortak bir basın açıklaması yaparak, Muğla Baro Başkanı’nın tavrını eleştirdiler.
Açıklama şöyle:
“12 Baromuzun TBB Başkanının tutum ve davranışlarına karşı TBB olağanüstü genel kurulunun toplanması isteğinin TBB Yönetim Kurulu tarafından hukuka aykırı olarak reddedilmesi kararı barolarımızda değerlendirilmektedir. 
Bizler aşağıda imzası bulunan Muğla Barosu delegeleri olarak, Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun’un 08.11.2019 tarihli kendi adına yaptığı, olağanüstü genel kurul çağrısı yapılmasını isteyen 12 baromuzun çağrısının, TBMM’ndeki yargı reform çalışmalarını olumsuz etkileyeceği ve mesleğimiz adına getirilmekte olan kazanımlara zarar vereceği yolundaki açıklamaya katılmadığımızı, gerçek bir yargı reformunun ancak kuvvetler ayrılığının ve yargı bağımsızlığı ile yargıç güvencesinin sağlanmış olduğu parlamenter sistemde gerçekleşebileceği, yapılmakta olan kısmi iyileştirmelerle bir sonuca ulaşılamayacağı gerekçeleri ile bu açıklamayı geçmişinde hukukun üstünlüğü ve demokrasi yolunda siyasal iktidara karşı sayısız mücadele örneği olan Muğla Barosu’na yakıştıramadığımızı belirtiyoruz.
Bu açıklamaya Baro Yönetim Kurulumuzun 11.11.2019 tarihli toplantısında, TBB Yönetim Kurulunun, 08.11.2019 tarihli 12 Baronun yaptığı olağanüstü toplantı çağrısının, hukuka aykırı olarak reddedilmesinin yeni tartışmalara açık olduğu, TBB Başkanı’nın güven vermeyen karar ve açıklamalarının yanlışlığını ve bu güvensizlik durumunun ortadan kaldırılabilmesi amacıyla, 12 Baronun çağrısının yerine getirilmesinin demokrasi gereği olduğu yolundaki karar ve açıklamasını benimsiyor ve destekliyoruz.
Muğla Barosu delegeleri olarak 12 Baronun çağrılarına ve TBB delegelerinin ‘TBB Yönetim Kurulunun hukuku çiğnemesine izin vermeyeceğiz’ başlığı ile yapmakta oldukları TBB Yönetim Kurulu’nun olağanüstü genel kurul çağrısının reddi kararının hukuk ve meslek adına utanç verici olduğu, bu kararın Avukatlık Yasası ile meslek etiğine aykırı olduğu yolundaki açıklamasına katıldığımızı ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu istifaya çağırdığımızı kamu oyuna saygıyla açıklıyoruz. 18.11.2019
          MUĞLA BAROSU DELEGELERİ
   Av. A. Birdal ERTUĞRUL             Av. Ayla KARA
Av. Mustafa HÜKKAMOĞLU        Av. Süleyman AKSOY”
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis