Muğla basınına OSB ve MİTSO çalışmaları anlatıldı…

Adem KANKAYNAR -

Muğla basınına OSB ve MİTSO çalışmaları anlatıldı…

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in daveti üzerine Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Muğla’da görev yapan bir grup basın mensubu önceki gün ilçemize gelmiş, çalışmaları aralıksız sürdürülen Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunmuşlardı. OSB alanında yapılan incelemenin ardından davetliler, MİTSO Toplantı Salonu’na geçerek, bir yandan OSB ile ilgili bilgiler alırken, diğer yandan da MİTSO’nun çalışmaları hakkında bilgilendirildiler.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından Organize Sanayi Bölgesi alanında yapılan bilgilendirilmenin ardından konuklar, MİTSO Toplantı Salonu’na geçerek, burada Oda Başkanı Özer ve OSB Müdürü Haluk Onaran tarafından OSB ve MİTSO’nun çalışmaları hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirildiler.

Basın mensuplarına ve MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’a; Gıda, Makine, İnşaat, Tekstil ve Entegre Tesis olmak kaydıyla 1.062 dönümlük alanın ilk etapta 414 dönümünün planlandığını ancak daha sonra imar planında yapılan değişiklikle 130 dönüm daha arttırılarak 544 dönümlük bir alan üzerinde 92 yatırımcının yer talep ettiğini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; “Tüm başvurular çok titiz bir şekilde, Mütevelli Heyet tarafından incelenerek değerlendiriliyor. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeyeceği, çevreye ve doğaya en küçük bir zararın verilmeyeceği tarzda bir organize sanayi bölgesi kurulacak” derken, OSB Müdürü Haluk Onaran da harita üzerinde alandaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son 1 yıldır çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği vurgulanırken, 2018 yılı içerisinde başvuru sahiplerine arsaların yer tesliminin yapılacağı ve inşaatların da yine hızlı bir şekilde tamamlanarak faaliyete başlanacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaların ardından basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara Başkan Özer ve OSB Müdürü Onaran tarafından yanıt verilirken, toplantının sonunda MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş; “Gördüğümüz kadarıyla Milas Organize Sanayi Bölgesi için tüm kent yöneticileri, adeta seferber olmuş durumdalar. Bu çaba da karşılıksız kalmamış ve yüklenici firma tarafından alandaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Sanırım, planlandığı gibi 2018 yılında yer teslimleri yapılarak inşaatların yapımına geçilecek. Tüm kuruluşların faaliyete geçmesiyle en az 2 bin 500 veya 3 bin kişinin istihdam edilmesi kadar, il genelinde ikinci bir organize sanayinin kurulmasına da böylelikle imkân doğmuş olacak. Bu anlamda başta OSB mütevelli heyet üyeleri olmak üzere tüm emeği geçenleri ve yatırımcıları kutluyorum. Yatırımcılarımıza şimdiden bol kazançlar diliyorum” dedi.

Toplantının sona ermesinin ardından konuklara, MİTSO Lokali’nde bir akşam yemeği verilirken basın mensuplarına, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından, ilçeye özel ürünlerin olduğu çeşitli hediyeler verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık