Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Çevre Platformu: “HALKIN İRADESİNE DARBE KABUL EDİLEMEZ !”

Muğla Çevre Platformu, üç ilimizdeki seçilmiş belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine valilerin kayyum olarak atanması konusunda bir basın açıklaması yaparak, “halkın iradesine darbe kabul edilemez” dedi.

Muğla Çevre Platformu:  “HALKIN İRADESİNE DARBE KABUL EDİLEMEZ !”

 

MUÇEP’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Ülkemiz, dün Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması haberiyle, vahim bir dönemden daha vahim döneme geçişin haberiyle güne uyandı.

Bu haber, sadece bir partiye, bölgeye ve şehirlere düşmanlığın ifadesi değil; aynı zamanda, demokrasi ve hukuktan geriye kalanların da ortadan kaldırılması girişiminin habercisidir.  Daha önce dile getirilmiş olan, belediye başkanlarının atama yoluyla göreve getirilmesi söyleminin uygulamaya konulmaya çalışıldığı anlaşılıyor. Bu, olağanüstü halin olağanlaştırılması, halkın iradesini tanımama tutumunun göstergesi, bir diktatörlük rejimi kurma girişiminin adımıdır.

Bu yanıyla, sadece belediye başkanları görevden alınan şehirlere yönelik değil, tüm ülkeye, halkın bütününe yönelik bir saldırı eylemidir. Yıllarca kayyumla yönetilmiş belediyelerin yeni seçilmiş başkanlarının, daha seçimden beş ay geçmeden klişe gerekçelerle görevden alınması, demokrasinin vazgeçilmez şartı sayılan seçimin ortadan kaldırılmak istendiğini gösteriyor.

Muğla Çevre Platformu olarak seçim öncesinde yayınladığımız yerel seçim bildirgesinde, demokratik yerel yönetimi ekolojik kültürün vazgeçilmez unsuru saydığımızı ilan etmiştik. Bu anlayış çerçevesinde, yerel demokrasi, halkın kendini yönetmesi ve katılım kavramlarını hiçe sayan görevden alma ve kayyum atama eylemini, kabul edilemez ve tüm demokratik kamuoyunun karşı çıkması gereken bir eylem olarak değerlendiriyoruz. Bu hukuk  ve demokrasi tanımaz eylemin geri alınması için her türlü meşru girişimin yanında, içinde, destekçisi olacağız.

Belediye yönetimlerinin gasp edilmesini ve halkın iradesinin yok sayılmasını asla kabul etmiyoruz. Görevden alma eylemi geri alınmalı, belediye başkanları derhal görevlerine iade edilmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık