Muğla İl Tarım Müdürlüğü’nün bu yılki zeytinyağı yarışmasına protesto..

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu Projesi" kapsamında bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceği yarışmanın ödül töreni yapılacak. 3. Zeytinyağ Kalite Yarışması’nda yaptığı maden için zeytin ağaçlarının sökülmesine yönelik yönetmeliği de eleştirdiği ve büyük alkış aldığı konuşması nedeniyle ilk kez ödül alamadığını söyleyen Ali Osman Menteşe bu yılki yarışmaya katılmadı.

 Muğla İl Tarım Müdürlüğü’nün bu yılki zeytinyağı yarışmasına protesto..
  • 08 June 2023, Thursday 11:09

Ödül töreni 16 Haziran Cuma günü saat 14:30’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu’nda yapılacak.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Muğla’nın en kaliteli ve en lezzetli zeytinyağlarına ödül yağmuru geliyor. Bu yıl 4.’sünü düzenlediğimiz zeytinyağı kalite yarışmasına ortak olmak için herkesi bekliyoruz.”  denildi.

ÖDÜL TÖRENİNİ KATILMAYARAK PROTESTO ETTİ

Memecik zeytinyağının kalitesini tüm ülkeye ve dünyaya tanıtan, Menteşe Som’ ve ‘Menteşe Olio Mylasa’ markalarıyla ulusal ve uluslararası zeytinyağı fuarlarına katılan Ali Osman Menteşe, yaşadığı olay nedeniyle bu yılki yarışmaya katılmayarak, yarışmayı protesto etti.

OLAY NASIL OLMUŞTU

3. Zeytinyağ Kalite Yarışması ödül töreni öncesinde Milaslı hemşehrimiz, Memecik zeytinyağının kalitesini tüm ülkeye ve dünyaya tanıtan Ali Osman Menteşe’ye de söz verildi. Ali Osman Menteşe, yaptığı kısa konuşması sonrasında, maden için zeytin ağaçlarının sökülmesine yönelik yönetmeliği de eleştirdi ve büyük alkış aldı.

Ve, 44 yarışmacıya altın madalya ödülü verildiği konuşulmasına karşın, ödül töreninde 43 kişiye altın madalya verildi. Muhtemelen de yaptığı konuşma sonrasında, şimdiye kadar katıldığı bütün yarışmalarda ödül alan Ali Osman Menteşe’nin zeytinyağına hiç ödül verilmediği görüldü.

Törende konuşan Ali Osman Menteşe’nin sözleri salonda büyük alkış alırken, protokol buz kesti.. 44 ödül olduğu söylenen yarışmada 43 ödül verildi. Memecik zeytinlerinden elde edilen ve Türkiye ve Avrupa Birliği coğrafi işareti almasında çok büyük öncü rolü bulunan Ali Osman Menteşe, böylece ilk kez ödül alamamıştı..

Ali Osman Menteşe, bu nedenle de bu yıl, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışmaya katılmadı..

Ama, Ali Osman Menteşe ve Milas zeytinyağı yaşamaya devam ediyor..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık