“Muğla İŞKUR’da neler oluyor?”

ÖNDER Haber -

“Muğla İŞKUR’da neler oluyor?”

Türk Büro Sen Muğla Şube Başkanı Sami Çakıroğlu, son günlerde tüm kamu kurumlarında olduğu gibi Muğla İşkur İl Müdürlüğü’nde de kamu çalışanlarını bezdirme, yıldırma ve boyun eğdirme, boyun eğmiyorsa zorunlu göçe tabi tutma işlemleri yapıldığını ve kurum çalışanlarının zorunlu itaate, kayıtsız şartsız biata zorlanmakta olduğunu belirterek; “Bunun en son örneği, Türk Büro-Sen Muğla İşkur İşyeri Temsilcimiz Metin Hoplar’a, somut hiçbir nedene dayalı olmadan İl Müdürünün bir yazısı ile, Cumhuriyet Savcılığı tarafından asılsız iftira olduğu hukuken sabit olmasına rağmen hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde hukuka ve mevzuata aykırı idari ceza verilerek bunun da 657 sayılı DMK’nın bilumum maddelerine dayandırılması traji komik bir durumdur. Temsilcimiz bu keyfi uygulama ile tüm yerleşik düzeni bozularak Muğla Menteşe ilçesinden Fethiye ilçesine sürülmüştür” dedi.

Çakıroğlu, açıklamalarını “Muğla İşkur Müdürlüğü’nde yaşananlara ilişkin sendikalarına iletilen iddialardan bazılarını kamuoyu ile paylaşmanın yararlı olacağı”nı belirtip bu iddiaları dile getirerek şöyle sürdürdü:

“Muğla İşkur İl Müdürlüğü’nde, yukarıda zikrettiğimiz iddialara maruz kalarak mağduriyete uğrayanlar gerekli idari ve hukuki işlemi başlatmış ve bu süreç devam etmektedir. Ancak yetkililer, iddia edilen bu olayları ivedilikle ve objektif bir şekilde incelemeli ve gerekli tüm yasal işlemleri başlatmaları, iş barışı açısından büyük önem taşımaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri! Muğla İşkur İl Müdürlüğü’nde görev yapan kamu çalışanlarının üzerindeki bu tahakkümü kaldırın, asılsız ve hukuksuz tutanaklara dayalı ardı ardına açılan soruşturmalarla sürdürülen yıldırma politikasına bir dur deyin, onların yardım çığlıklarını bir an önce duyun. Yoksa yeterince bozulan iş barışı sonrası bu durum devam ederse kurumda telafisi olmayan üzücü olaylara yol açması çok yakındır.

Türkiye Kamu Sen olarak, kamuda yaşanan tüm haksızlıkların ve hukuksuzlukların takipçisi olacağız. Daima Hakkın ve haklının yanında olmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık