Muğla Tanıtım Günleri’nin ilki Dibeklihan’da yapıldı ...

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Muğla Tanıtım Günleri’nin ilki Dibeklihan’da yapıldı ...

Muğla Tanıtım Günleri, Bodrum Dibeklihan’da önceki akşam başladı. Salı akşamı, dört gün sürecek tanıtım günlerinin ilki, Menteşe ile başladı.Çarşamba akşamı (dün) ise Milas Tanıtım Günü vardı.

İlk günde Menteşe, Bodrum Dibeklihan Kültür Sanat Köyü’nde düzenlenen gecede tanıtıldı.

Tanıtım gecesinde sunum yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Hepinizi tarihi evlerimizi, arastamızı, zahire pazarımızı ve Türkiye’nin tek inilerek gidilen doğa harikası yaylamızı görmek için Menteşemize bekliyoruz” dedi.

 

Dibeklihan fuaye alanında düzenlenen etkinlik, Menteşe’nin fotoğraflar ve kurulan sergilikler ile tanıtımının yapılmasıyla başladı.Kokteylin ardından Menteşe Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Muğla Yörük Obaları Derneği Kadınları yöresel oyun ekibinin dans gösterileri gerçekleştirildi.Gecenin açılış konuşmasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptı.Daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görsel sunum eşliğinde katılımcıları Menteşe ilçesi hakkında bilgilendirdi.

Başkan Gümüş, sunumda Menteşe’nin tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerini katılımcılara tanıttı. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin aynı zamanda bir hoşgörü, medeniyet ve üniversite kenti olduğunu da anlatan Gümüş, “Kurulduğumuz günden bu yana, geçmişten günümüze taşınan bizi biz yapan kültürel değerlerimize, yapılarımıza sahip çıkarak orijinalliğini bozmadan, gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştık. Menteşemiz kültürün, sanatın, tarihin halen canlı olduğu ve korunduğu bir kent.Amacımız deniz, kum ve güneşin beraberinde kültür turizmi yapmaktır.Hepinizi tarihi evlerimizi, arastamızı, zahire pazarımızı ve Türkiye’nin tek inilerek gidilen doğa harikası yaylamızı görmek için Menteşemize bekliyoruz” dedi.

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından düzenlenen panelde Mimar Cengiz Bektaş “Muğla Evleri”, Yazar Tülay Kayar “Gelenek ve Görenekleriyle Muğla” ve MUSANDER Derneği Başkanı Sadettin Özbek “Sanata Kaynaklık Bakımından Muğla” konularında konuşmalar yaptılar.

Gece yöresel Sanatçı Uygar Karaca’nın Muğla yöresi halk türküleri konseri ile sona erdi.

 

‘Milas’ tanıtımı

Dün gece gazetemiz baskıya girdiği saatlerde süren, ilçemiz Milas’ın tanıtıldığı ve sunumlarıyla Halim Şafak Şanlıdağ, Ali Osman Menteşe ve Olcay Akdeniz’in, sazı ve türküleriyle de Tolga Çandar’ın katıldığı programın haberini yarınki gazetemizde bulabilirsiniz ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık