Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla turizminde “kırmızı liste” paniği

​​​​​​​İngiltere hükümeti, Türkiye’yi Kovid-19 önlemleri kapsamında 'yüksek riskli' ülkeler arasına dahil etti. Kararı "Muğla turizmi tamamen çöker" diyerek değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “zamanında alınmayan önlemler yüzünden iş bu noktaya kadar geldi. AKP iktidarının beceriksizliğinin cezasını bu sezon da turizmci ödeyecek" dedi.

Muğla turizminde “kırmızı liste” paniği

İngiltere hükümetinin, "yüksek riskli" olarak nitelendirdiği "kırmızı liste"ye Türkiye'yi de dahil etmesi, İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği kentlerin başında gelen Muğla'daki turizmcilerde şok etkisi yarattı.  İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 12 Mayıs Çarşamba günü yerel saatle 04:00 itibarıyla Türkiye'nin yanı sıra Nepal ve Maldivler'in de kırmızı listeye ekleneceğini açıkladı. 

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği de alınan kararla ilgili olarak Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Türkiye’de bulunmuş veya üzerinden geçiş yapmış, oturum izni olan Britinya, İrlanda ve üçüncü ülke vatandaşlarının hükümet onaylı bir tesiste 10 gün karantinada kalmaları gerecektir” denildi.

 GEÇEN YILDAN DERS ÇIKARILMADI 

İngiliz hükümetinin açıklamasını  “Muğla turizminin felce uğrayacağı” şeklinde yorumlayan CHP’li Alban, “Geçen yıl Muğla sezonu büyük bir kayıpla kapattı. Cirolar yüzde 70 oranında düştü. Bunun tekrar etmemesi için bu yıla dair yaptığımız uyarılar başta Turizm Bakanlığı olmak üzere AKP iktidarı tarafından ciddiye alınmadı. Durum tam bir felaket” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz günlerde turizm çalışanlarının aşılanmasıyla ilgili yaptığı açıklamasının hiçbir değerinin olmadığının İngiltere’nin bu kararında görüldüğünü ifade eden Alban, “boş sözler yerine gerçek anlamda bir turizm acil eylem planının hayata geçirilmesi” gerektiğini kaydetti.

Marmaris, Dalaman, Fethiye bölgesinin ağırlıklı olarak İngiliz turistlere hitap ettiğini belirten Alban, “bu sezonun da boş geçmesi artık dayanacak gücü kalmayan turizmciyi tamamen bitirir” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis