Muğla, “UNESCO Dünya Mirası Türkiye” kitabında …

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Muğla, “UNESCO Dünya Mirası Türkiye” kitabında …

UNESCO’nun Dünya Mirası ve Geçici Dünya Mirası listesinde yer alan Türkiye’nin 19 ilindeki kültür mirasının tanıtımı amacıyla bir kitap ve kitapçık bastırıldı.

“UNESCO Dünya Mirası Türkiye” adıyla bastırılan ve uluslararası turizm fuarlarında dağıtılmaya başlanan kitap ve kitapçıkta Muğla ili, Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Letoon antik kentinin yanı sıra Geçici Miras listesinde yer alan 6 kültür mirasıyla tanıtılıyor. Kitapta, Milas’tan Hekatomnos Anıtmezarı ve Beçin bulunuyor.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun “Dünya Kültür Mirası” listesinde yer alan Türkiye’nin eserlerinin tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TOBB’nin işbirliğinde, bazı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla bir tanıtım kitabı bastırıldı. Kitapla birlikte bir de, kitapta yer alan kültür miraslarının yer aldığı her il için ayrı bir kitapçık hazırlandı. Muğla için bastırılan kitapta Muğla iline 20 sayfa yer ayrıldı.

“UNESCO Dünya Mirası Türkiye” adlı kitap ve kitapçıkta, Muğla ilindeki UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Letoon antik kentinin yanı sıra “Geçici Miras” listesinde yer alan Milas’tan Hekatomnos Anıtmezarı ve Beçin Ortaçağ Kenti Kalıntılarından başka Stratonikeia, Kaunos, Lykia bölgesindeki Kaya Mezarları ve Bodrum da bulunuyor.

Başta İngilizce ve Almanca olmak üzere çeşitli dillerde bastırılan kitap, MİTSO’nun da Milas’ın tanıtımı için katılmış olduğu ITB Berlin Turizm Fuarı ile Moskova MITT Turizm Fuarı’nda dağıtıldı. UNESCO Dünya Mirası Türkiye adlı kitap ve kitapçık, bu yıl içinde Türkiye’nin katılacağı uluslararası tanıtım fuarlarında da dağıtılacak.

“UNESCO Dünya Mirası Türkiye / UNESCO Heritage of World Turkey” adıyla bastırılan kitap, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm ve Tanıtım Platformu tarafından hazırlandı. Kitap ve kitapçığın hazırlanmasına TOBB ve Türkiye Oteller Federasyonu (TÜROFED) proje destekçisi oldular. Sabah gazetesi, a haber, a news, ve Daily Sabah ise projeye ana sponsor olarak katkıda bulundular.

Berlin Turizm Fuarı’nda MİTSO’yu temsil eden Odanın Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç, fuar ziyaretçilerinin kitap ve kitapçığa çok ilgi gösterdiklerini ve Muğla’daki UNESCO Kültür Mirası listesindeki yerler için sorular yönelttiklerini anlattı.

Öte yandan UNESCO Dünya Mirası Türkiye kitap ve kitapçığında, Milas’tan Geçici Kültür Mirası listesindeki hem Hekatomnos Anıtmezarı’nın hem de Beçin Ortaçağ Kentinin yer almasından mutluluk duyduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Biz her fırsatta Milas’ın tarihi ve kültürel zenginliğini öne çıkarıyor, tanıtmaya çalışıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Türkiye kitap ve kitapçığında Milas’ın iki önemli kültür mirasıyla yer alması, ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koyuyor. Milas’ın kültür turizminden hak ettiği payı alabilmesi için bu kitap ve kitapçık çok yararlı oldu.Biz de Milasımızı ve tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için yeni projeler hazırlıyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık