Muğla Valisi Esengül Civelek

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Muğla Valisi Esengül Civelek

Bakanlar Kurulu’nca hazırlanan Valiler Kararnamesi ile Muğla Valisi Amir Çiçek merkeze alınırken, Muğla Valiliğine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek atandı.

Böylece, 1991 - 1995 yılları arasında Türkiye’nin İlk Kadın Valisi olarak ilimizde başarıyla görev yapan Lale Aytaman’dan 26 yıl sonra ikinci kez bir Kadın Vali görev yapacak.

 

Esengül Civelek

1958 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğan, 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1980’li yıllarda Maliye Bakanlığı’nın değişik kademelerinde görev alan Esengül Civelek, 2005 - 2010 tarihleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür olarak görev yaptı.

2010 - 2011 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden sonra, 2011 yılında Yalova Valisi ve ardından 2014 yılında da Kırklareli Valisi olarak atanan Civelek, evli ve iki çocuk annesi ...

 

Uğurlama ve Karşılama

Muğla eski Valisi Amir Çiçek’i, ilimize hizmetleri nedeniyle teşekkürlerimizle uğurlarken, Muğla Valisi Esengül Civelek’e ilimize hoş geldiniz diyor ve yeni görevinde başarılar diliyoruz …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık