Muğla’da 1 Mayıs coşkusu!

Adem KANKAYNAR -

Muğla’da 1 Mayıs coşkusu!

Muğla’da 1 Mayıs, eski garaj alanında toplanan ve Muğla’nın dört bir yanından gelen yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı etkinliklerle kutlandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe yöresel kıyafetleriyle katılan kadınlar büyük ilgi gördü.

Siyasi partiler ve birçok sendikanın da katıldığı kutlamalar, ‘İnsanca, Özgürce, Kardeşçe, Yaşam’ adı verilen yürüyüşle başladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yanı sıra bazı ilçe belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüş ve mitingte, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘OHAL kaldırılsın’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları atıldı.

Belediye başkanları ve çalışanlarıyla siyasi partiler dışında KESK, DİSK, Türk-İş, TMMOB, Muğla Barosu, Tabip Odası, Enerji ve Maden İşçileri ve Muğla’da bulunan sivil tolum örgütlerinin katıldığı kutlamalara,

Milas’tan da, başta Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere, belediye çalışanları, CHP’liler, çeşitli sendika ve kitle kuruluşlarının üyeleri, dün otobüs ve minibüslerle gidip katıldılar.

Kutlamalarda en fazla ilgiyi ise, yöresel kıyafetleri ile yürüyen kadınlar çekti.

 

‘Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo Kültürel Alan’da bir araya gelen işçiler, yerel sanatçıların verdiği konserler ile keyifli vakit geçirdi. Az sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, olaysız sona erdi ...

 

Mesaj …

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla, AKP Muğla İl Başkanlığı’ndan dün gazetemize iletilen İl Başkanı Kadem Mete imzalı açıklama şöyle …

Emek ve alınterinin kutsallığının bilincindeyiz ve bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İktidara geldiğimiz günden bu yana işçi ve memur kardeşlerimizin haklarında reformlar yaparak önemli sayıda kazanımlar ürettik. Yakın zamanda da yaklaşık 1 milyon taşeron işçimizi kadroya aldık.

2009’da 1 Mayıs’ı resmi tatil ilan ederek o günden bu yana emekçi kardeşlerimizin bayramlarını özgürce, şenlik ve bayram havasında kutlamalarını sağladık. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarla emekçi kardeşlerimizin hayat standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz.

Tüm emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, 1 Mayıs’ın emek ve dayanışma bilincinin yaygınlaşmasına, barış ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını dilerim.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık