Muğla’da 1 Mayıs

ÖNDER Haber -

Muğla’da 1 Mayıs

Muğla’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü; bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımıyla Menteşe’de kutlandı.

Kutlamalar, sabah saatlerinde Emirbeyazıt Mahallesinde toplanmayla başladı. Daha sonra sloganlarla yürüyüşe başlayan grup, şehir merkezinden geçerek Atatürk Bulvarı’ndan Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel alana ulaştı.

Polis ekiplerince giriş noktalarında üst araması yapıldıktan sonra alana alınan gruptakiler, bir süre slogan attı. Burada bazı sendika temsilcileri konuşmalar yaptılar ve işçilerin, emekçilerin ve giderek ülkemizin ve dünyamızın içinde bulunduğu duruma tepkilerini ve taleplerini dile getirdiler.

Miting Düzenleme Komitesi adına konuşma yapan Komite Başkanı Cahit Yaka, laikliğe sık sık vurgu yaparak Türkiye’de yaşanan terör olaylarında yaşamını yitirenleri andı.

Eğitimde ve sağlıktaki olumsuzluklara değinen ve işçilerin iş güvencesine göz dikildiğini söyleyen Yaka, kamu çalışanlarının 657 sayılı yasada tanımlanmış güvencelerinin budanmak istendiğini, kıdem tazminatlarının çarçur edilmek istendiğini, istihdam büroları ile modern köleliğin getirilmeye çalışıldığını söyledi.

Yaka, savaş çığlıkları ile içte ve dışta onarılamayacak yaralar açıldığını, adeta hırsızlığın kutsandığını ve hırsızların korunduğunu, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının neredeyse korunduğunu, bu iktidarın tabutlardan nemalandığını öne sürdü.

Yaşanan tüm bu olumsuzlukların, halktan yana devrimci politikalarla ortadan kalkacağına vurgu yapan Cahit Yaka, “Mahir Çayan’dan, Deniz Gezmiş’ten, Kaypakkaya’dan güç alıyoruz biz.  Bizler Mustafa Kemal’in evlatlarıyız. ‘Ampul’ değil laikliğin güneşi ile aydınlanıyoruz” dedi.

CHP Gençlik kollarından Nurten Burçin Aslan da “Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek” şiirini okudu.

Miting, birlikte söylenen türküler ve çekilen halaylardan sonra tamamlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık