“Muğla’da göçmen istemiyoruz!”

ÖNDER Haber -

“Muğla’da göçmen istemiyoruz!”

Marmaris’te biraraya geldiği yurttaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, “Fırsat buldukça hemen hemen her hafta sonu Muğla’ya gelerek hemşerilerimle birlikte oluyor, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda gerek ülke gündemi gerekse yerel gündem hakkında birlikte değerlendirmeler yapıyoruz. Zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” dedi.

 

“Zulüm ve

baskı dönemi bitecek”

CHP Marmaris İlçe Başkan Yardımcısı Ali Özge Kol ve ilçe yöneticileriyle birlikte Turgut, Selimiye, Bayır ve Söğüt’te yurttaşlarla buluşan Üstündağ, buralarda yaptığı konuşmalarda, “1 Kasım seçimleri sonrası hükümetin ülkeyi yönetemez durumda olduğunu herkes görmeye başladı. Bu güzel ülkeyi terör örgütlerinin yol geçen hanına çevirdiler. Liyakatten yoksun kişileri işbaşına getirdiler. Bugün Türkiye, iç savaşın kenarındadır. Terör örgütüyle pazarlık yapanlar bu işin sorumlusudur, Bu ülkenin düzenini kuran bir parti olarak terörü ve terörden beslenenleri kınıyoruz. Bizim için vatan kutsaldır. Birlik ve bütünlüğümüze uzanan elleri her zaman kırdık, yine kırarız” dedi.

 

“Muğla’da göçmen

istemiyoruz”

Muğla’da nerde ne sorun varsa meclise ve ülke gündemine getirmeye devam edeceklerini söyleyen Üstündağ, hükümetin Muğla’yı, “ele geçirilmesi gereken bir rant alanı” olarak gördüğüne, en büyük tehlikenin de Muğla’nın toplumsal yapısı ve kimliğinin değiştirilmesi çabaları olduğuna, bu anlamda toplu konut, çağdışı eğitim faaliyetleri ve Suriyeli Göçmenler gibi konuların kaygı ile izlenen hususlar olduğuna dikkat çekip, vatandaşların kaygılarını dile getirdiği toplantılarda bu kaygıyı kendisinin de duyduğunu belirterek, geçen hafta İçişleri Bakanının yanında Göç İdaresi Başkanı ile Muğla’ya geldiğini tek tek giden göçmenlerin toplu halde geri geleceğini, karpuz seçer gibi en vasıfsız olanların Türkiye’ye gönderileceğini, göçmenlerin bir kısmının Muğla’ya da yerleştirilmek istenebileceğini sözlerine ekledi.

 

Bal üreticilerinin

sorunlarıyla ilgili soru

önergesi

Bal üreticilerinin sorunları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini, Muğla balının hakettiği yere gelmesi gerektiğini söyleyen Üstündağ, bal fiyatlarının 2007’den beri aynı kaldığını, üreticilerin bu konuda desteklenmesi gerektiğini, bal üretiminde dünya’da 5’nci sırada bulunan Türkiye’de balın raftaki fiyatı ile marketlerdeki satış fiyatları arasındaki dengesizlik bal üreticilerimizi isyan noktasına getirdiğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık