Muğlaspor’un, buruk 50’nci Yaşgünü kutlaması …

Adem KANKAYNAR / Hüseyin AÇAR -

Muğlaspor’un, buruk 50’nci Yaşgünü kutlaması …

Menteşe Dağpınar mevkisinde çıkan orman yangını nedeniyle; Muğla Valisi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Menteşe Belediye Başkanı başta olmak üzere, Muğla protokolünün büyük bir çoğunluğunun katılamadığı, Muğlaspor’un 50’nci Kuruluş Yıldönümü programı buruk geçti. Geceye katılan konuklar, Coşkun Sabah ile bir nebze olsun neşelenmeye çalıştılar.

Muğlaspor yönetimi tarafından, kulübün 50’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen geceye; Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ ve Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milasspor Kulübü Başkanı Hasan Özmen, Milas Gençlikspor Kulübü Başkanı Ersin Köksal, Beçin Gençlik Spor Kulübü Başkanı Erhan Çiftçi, Muğla’nın dört bir tarafından spor kulüplerinin yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri katılırken, Menteşe Dağpınar’da yaşanan orman yangını etkinliğin buruk geçmesine neden oldu.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Muğlaspor Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beyimoğlu, 1967 yılında kurulan ve 50’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan kulübe bugüne kadar emek veren herkesi kutlayarak; “22 Haziran 1967’de kurulan Muğlaspor 50 yaşında. 50 yıldır yaşanan onca ekonomik kriz ve sıkıntıya rağmen adının önüne ve sonuna ilave isim koymadan varlığını sürdüren Muğlaspor, 50 yıldır Türkiye’nin değişik liglerinde başarı ile mücadele ederek kentin en büyük tanıtım markası olmuştur.

Yıllardır liglerde mücadele eden yeşil beyazlı kulüp, gerek Futbol Federasyonu yetkilileri, gerekse de liglerde mücadele ettiği takımların yöneticileri ile kurduğu iyi ilişkiler sayesinde spor kamuoyunun takdirini kazanmış ve adını centilmenlik kürsüsünün en başına yazdırmıştır. Muğlaspor saha içinde ve saha dışında hep örnek kulüp olmuş, adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

Muğlaspor, 9 uluslararası branşta mücadele ederek ilimize önemli başarılar kazandırmıştır. Muğlaspor Kulübü; Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Briç, Satranç, Okçuluk, Hentbol ve Atletizm branşlarında bini aşkın sporcuyu bünyesinde barındırarak, kentin gençliğinin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması yönünde de Muğla’ya ciddi katkılar sağlamaktadır. Atletizm ve okçuluk branşlarında Türkiye Şampiyonları ve rekortmenleri çıkartan Muğlaspor Kulübü, ülke sporunun gelişmesine büyük katkı vermektedir.

Kulübümüzün bugünlere gelmesini sağlayan tüm Valilerimize, tüm Milletvekillerimize, Tüm Belediye Başkanlarımıza, Daire Müdürlerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına, tüm Kulüp eski başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, eski teknik direktör, antrenör ve futbolcularımıza, vefakar ve cefakar taraftarlarımıza, tüm kulüp çalışanlarımıza, kısacası bu sevdaya sahip çıkan herkese büyük Muğlaspor ailesi olarak teşekkür ediyoruz” dedi.

“BAŞARMAK ZORUNDAYIZ”

Geceye katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, 3’üncü ligde mücadele eden Muğlaspor, 2’nci ligde mücadele Bodrumspor ve Fethiyespor olarak bir marka değeri oluşturduklarına vurgu yaparak; “Bu başarılarla yetinmemeliyiz. Daha büyük başarıları elde etmek zorundayız” dedi.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, şehir dışında olması nedeniyle geceye katılamayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın selamlarını ileterek; “Bugüne kadar araç desteği sağladığımız Muğlaspor’a, bundan sonraki süreçte Labranda Su desteğini de sağlayacağız” dedi.

“MAÇLARI İPLE ÇEKERDİM”

Düzenlenen 50’nci kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ ise, öğrencilik yıllarında Muğla’da okurken, maçları iple çektiğini söyledi ve şöyle sürdürdü:

“50 yıllık mazisinde birçok başarıya imza atan Muğlaspor, hepimizin arzuladığı o başarılı ve parlak günlerine yeniden dönecektir. Çünkü Yeşil - Beyazlı Muğlaspor, bu kentin en önemli markasıdır.”

“HEPİMİZ DESTEK OLMALIYIZ”

Geceye katılan bir başka Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise, spor gibi birleştirici, bütünleştirici, kardeşlik ve dostluğun simgesi özelliği taşıyan konuların siyaset üstü görülmesi gerektiğini belirterek, “Geleceğimiz olan gençlerimizin, sorumlu birer birey olarak yetişmelerinde en önemli pay sahibi olan spor kulüplerine herkesin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Daha büyük başarılar için hepimiz destek olmalıyız” dedi.

COŞKUN SABAH GECEYE RENK KATTI …

Muğlaspor’un kuruluşunun 50’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede sahne alan fantezi müziğinin güçlü sesi Coşkun Sabah, bölgedeki orman yangını dolayısıyla yaşanan burukluğu bir nebze olsun bertaraf etti. Tüm masaları dolaşarak, şarkılarını konuklarla birlikte okuyan sanatçı, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen hayranlarını da geri çevirmedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık