Muğla’ya Diş Hekimliği Fakültesi...

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi Menteşe ilçemizdeki Yaşam Merkezimizin üst katında öğrenci alımına başlayacak” dedi.

Muğla’ya Diş Hekimliği Fakültesi...

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan,  seçim çalışmaları kapsamında hastanedeki çalışmaları yerinde gördüklerini anımsatarak, “O süreçte vatandaşımıza söz vermiştik, 15 Temmuz’da inşallah hastanemizi bitiririz şeklinde.  Ama az önce İl Sağlık Müdürümüzde açıkladı, çeşitli nedenlerden dolayı hastane sonbahara doğru hizmete girecek.

Hastane uzun zamandan beri özellikle Menteşe'de yaşayan hemşehrilerimizin bir isteği idi. Özellikle diğer hastanemizin biraz daha şehir merkezinin dışında olmasından kaynaklı, özellikle burada yaşayan esnafımızın ve vatandaşlarımızın merkezdeki eski hastanenin faaliyete geçirilmesi yönünde talepleri vardı. Bizlerde siyasiler olarak bu talepleri sağlık bakanlığımıza iletmiştik. Sağ olsun Sağlık Bakanımızda bu konu ile ilgili bize o desteği verdi.

Geçtiğimiz günlerde de yine diğer Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir ile birlikte Sağlık Bakanımızı ziyaret ettik. Orada da Muğla'mızı ilgilendiren diğer ilçelerdeki hastanelerimizle ilgili sıkıntılarımızı, dertlerimizi anlattık. Sağ olsun Sayın Bakanımızda çok destek verdi. Özellikle bu hastanenin tamamlanması ile ilgili bir ödeneğe ihtiyacımız vardı; Sağlık İl Müdürümüz bize bahsetmişti. O ödenek talebimizi de yine bakanımıza ilettik. İnşallah önümüzdeki günlerde o ödeneği de çıkarttıktan sonra Menteşe 100 yataklı c sınıfı hastane hizmete girecek.

Önümüzdeki günlerde doktor sayısı arttıkça hemşire sayısı arttıkça, yeni bölümler açıldıkça da hastanemizin sınıfı inşallah artacak.

Hedefimiz B sınıfı hastane...

 Yine bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Dün Sağlık İl Müdürümüz bize söyledi, sağ olsun Sağlık Bakanımızı ziyaret ettiğimizde Ortaca Devlet Hastanemizin uzun zamandan beri hemşehrilerimizin beklediği bir bilgisayarlı tomografi cihazı talebi vardı. Biz bunu Sağlık Bakanımıza da iletmiştik, sağ olsun dün yazısı da geldi. İnşallah önümüzdeki günlerde Ortaca Devlet Hastanemizi bu bilgisayarlı tomografi cihazı, hizmet satın alma aracılığı ile gelecek inşallah.

Tabi o bölgede Köyceğiz’de Dalaman’da 150 bin nüfus var . O bölgenin özellikle vatandaşlarımızın ihtiyacı olan bir şeydi, bu da hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yine geçtiğimiz günlerde Bodrum Devlet Hastanesi ile ilgili bir spekülasyon oldu. İşte hastane yarım kalacak , atıl kalacak , öyle bir şey yok. Biliyorsunuz Ak Parti döneminde biz aldığımız her işi Allah'ın izni ile tamamladık. Hiçbir işimiz yarım kalmadı bundan sonra da yarım kalmayacak. Muğla’mız için gece gündüz çalışmaya ve koşmaya devam ediyoruz.

Sağlık Bakanımızla da görüştüğümüzde süreci takip ettiğini önümüzdeki günlerde yine Bodrum Devlet Hastanesi’nin inşaatına başlanacağını zaten kendiside söylediler.”

Muğla’ya Diş Hekimliği Fakültesi Müjdesi…

MilletvekiliGökcan, özellikle Muğla Menteşe'de yaşayan hemşehrilerine, özellikle esnafa bir müjdesi olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi bu akademik yılda öğrenci alımına başlayacak. Diş Hekimliği Fakültesi de Menteşe ilçemizdeki Yaşam Merkezimizin üst katında, yani alt kat yaşam merkezi 2. 3. ve 4. katlarında öğrenci alımına başlayacak. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizde orada eğitim alacak. Bu özellikle burada yaşayan esnafımızın hem ticari hem sosyal anlamda şehir merkezinin hareketlenmesi açışından da oldukça önemli. İnşallah akademik yıl açılışında Muğla'ya gelecek öğrencilerimizde burada eğitimlerinin alacaklar.“

Hedefimiz, Sağlık Hizmetlerinin Muğla’da Verilmesi…

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, hedeflerinin Muğla’nın her ilçesinde yaşayan vatandaşların sağlıkla ilgili tüm hizmetleri Muğla il sınırları içerisinde kendi hastanelerinde alması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Özellikle ilimizde devlet hastanemizde kemoterapi aldıktan sonra kanser hastalarımızın alacağı radyoterapi tedavisi için hastalarımız Bodrum'daki özel bir hastaneye gidiyorlardı. Geçtiğimiz günlerde bunun da onayı çıktı. Hem uzman doktoru önümüzdeki günlerde gelecek hem de kanser hastalarımızın alacağı radyoterapi ile ilgili tedavi de Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanemiz’de inşallah başlayacak. Özellikle hem kanser hastalarımızın hem maddi hem manevi hem de moral olarak başka bir şehre gitmesi ya da devlet hastanesi dışında ayrı bir özel hastaneden bu hizmeti alması ister istemez bazı sıkıntılara yol açabiliyordu. Sağ olsun Sayın Sağlık Bakanımız bu konu ile ilgili gerekli talimatı verdi. Önümüzdeki günlerde inşallah radyoterapi doktorumuz ve cihazımız Muğla'ya hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Hastane Sonbaharda Hizmete Girecek..

İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer  ise konuşmasında şunları söyledi:

“Malum olduğu üzere 100 yataklı bir hastanenin açılışıyla uğraşıyoruz. Bizim 15 Temmuz derken hedefimiz 15 Temmuz'du. Kendimize hedef koyduk ancak müteahhit arkadaşlarımızın değişik  nedenlerden ve bizim umduğumuzdan fazla iş çıkması nedeniyle hastanede ve tabi biliyorsunuz bu işler kendi evini de yapsan bile hadi dediğin zaman olmuyor. Değişik nedenlerden dolayı bu bir iki aylık bir sapma gösterdi. Hedefimiz 15 Temmuz'du ancak hedefimiz  en geç sonbaharda hastaneyi hizmete sokmak.

Hastane ile ilgili şunu söyleyeyim, 100 yataklı Bodrum Devlet Hastanesi, Milas Devlet Hastanesi neyse bu devlet hastanesi de o şekilde olacak.  Yoğun bakımından tutun 15 uzman artı 10 pratisyen ekibinden tutun, tomografisinden tutun, acilinden tutun 100 yataklı bir hastanede ne olması gerekiyorsa burda o var. Vatandaş şunu anlasın, bu hastane diğer hastaneyi tamamlayan, diğer hastanenin bir ünitesi değil. Bağımsız bir hastane. C sınıfı bir hastane. İnşallah açıldıktan sonra, faaliyet göstermeye başladıktan sonra B sınıfına da geçeriz. Yatak sayısını arttırırız.

Bu güne kadar olmayan özellikle Pet cihazı. Bizim vatandaşımız ya Yücelen'e gidiyordu yada Bodrum'a gidiyordu, İzmir'e gidiyordu. Değişik yerlere gidiyordu. İlimizin iki kontenjanı vardı. Bunlardan birisi Bodrum Acıbadem'deydi birisi Yücelen'deydi, üçüncü kontenjan olarak Eğitim Araştırma Hastanesi'ne alındı. Pet cihazı için insanlar artık bundan sonra devletin hastanesinde hizmet edilecek. Biliyorsunuz 2 tane Anjiyo Cihazı geldi bunlar en son teknoloji ile üretilen cihazlar. Onun dışında Speksiti cihazımız geliyor yine. İlk defa Muğla'da bu cihaz olacak. Bu cihaz Tomografinin gelişmiş hali, 3 boyutlu tomografi. İlimizde ilk defa oluyor. Biliyorsunuz bizim ilimizde Kemoterapi yapılabiliyor Eğitim Araştırma Hastanesi'nde.

Yoğun Bakımın Yetersiz Olduğu İddiaları…

Sağlık Müdürü Gençer, kamuoyunda son zamanlarda yoğun bakım hastalarının dışarı sevk edilmesiyle ilgili yoğun bir eleştiri tarzında bize geri dönüşümler olduğunu anımstarak, şu bilgileri paylaştı:

“Bizim şuan da yoğun bakımla ilgili tabiki hasta talep fazla olduğu için, hasta fazla olduğu için, yer bulunamadığı için, yani bu sırayla yatırılan bi yer olmadığı için ve yoğun bakım hastaları uzun süreli yatmak zorunda oldukları için yoğun bakım yataklarımız dolu oluyor. Yoğun bakım hastalarını, ihtiyaç olan hastaların sevkini de 112’ler yapıyor. 112’lerde de bakanlıkta devrede. Türkiye'de hangi yoğun bakım yatağı boşsa bakanlık görüyor. Biz en dar çemberden başlayarak genişleyerek o hastaya uygun yoğun bakım aramaya başlıyoruz.

Ayhan İçöz hocam Allah rahmet eylesin. Geçenlerde Konya'da vefat etti. Ekrem Orhan kardeşim Antalya'da vefat etti. Şimdi dendi ki Muğla'da yoğun bakım olmadığı için Konya'ya gitti iyide İzmir var, Denizli var, Afyon var, Isparta var, oralardaki yoğun bakımlar da doluydu. Bulabildiğimiz en yakın boş yoğun bakım yatağı Ayhan İçöz hocama uygun Konya'daydı. İşin aslı budur. Kesinlikle vatandaşlar bu konuyla ilgili olur olmaz haberlerle tereddütlere düşmesinler.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık