Muhtar, “İnsan sağlığı açısından bir tehlike yok” diyor ama tablonun çok kötü olduğunu kabul ediyor … ‘Çok kötü bir görüntü oluşturuyor!’

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Muhtar, “İnsan sağlığı açısından bir tehlike yok” diyor ama tablonun çok kötü olduğunu kabul ediyor …  ‘Çok kötü bir görüntü oluşturuyor!’

Muğla ‘büyükşehir’ olunca köy statüsünden mahalleye dönüşen ve ilçemize en yakın yerleşim birimi olan Kırcağız’da su boruları ve eski elektrik direklerinin gelişigüzel bölgeye terk edilmiş durumu, mahalle sakinlerinde tedirginlik ve tepki yarattı.

Mahalle sakinleri tarafından dile getirilen rahatsızlık üzerine Gazetemiz tarafından yapılan araştırma sonrasında mahalle muhtarı Fikret Turgut, tedirginlik yaratan konulara açıklık getirdi.

 

“Asbest boru değil”

DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyi alan firma tarafından bölgenin su şebekesinin büyük ölçüde yenilendiğini ve kimi yerlerde meydana gelen arızalar nedeniyle de birçok borunun değiştirildiğini, borulardan arta kalanların ise, gelecekte meydana gelebilecek olası arızalar nedeniyle Mahalle Muhtarlığına bırakıldığını belirten Kırcağız Mahalle Muhtarı Fikret Turgut; “Döşenen borular, öyle iddia edildiği gibi kanserojen madde içeren asbest boru değil. Son dönemlerde tarımsal sulamada da kullanılan cinsten borulardır. Yani insan sağlığını tehdit eden bir boru cinsi değildir. Öte yandan, doğaya ve insan dışındaki canlılara da zarar verecek bir durum söz konusu değildir. Aşırı rüzgar nedeniyle bir miktar borunun çevreye dağılmış ve kötü bir görüntü yarattığı doğrudur, ancak bugüne kadar, özellikle çocukların bu boruların içinde oynadığını görmedim. Bu konuda bana ulaşan herhangi bir bilgi de yok” dedi.

 

“AYDEM direkleri kaldıracak”

Mahalle içindeki elektrik direklerinin de Aydem tarafından yenilendiğini ve sökülen eski direklerin gelişigüzel bırakıldığını doğrulayan Mahalle Muhtarı Turgut; “Bu konuda da muhtarlık olarak yazılı müracaatımızı yaptık. Birkaç defa da bu konuda yetkililerle şifahen görüştük. En kısa zamanda eski direkleri kaldıracaklar” diyerek, malzemelerin insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmadığını ancak kötü bir görüntü oluşturduğunu vurguladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık