"Muhtarlara bütçe verilsin"

Mahalle veya köyün tüm dertlerini ve sorunlarını bilen, ona ortak olan muhtarların yetkilerinin arttırılması için çağrı yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Muhtarlarımızın ayrı bir bütçesi olsun. Muhtarlarımızı ricacı olmaktan çıkarıp, belli bir çerçevede icracı duruma getirelim” dedi.

CHP’li Alban, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Muhtarlık makamının milletin iradesini ve güvenini yansıtan yerel demokrasinin en temel kurumu olduğunu belirten Alban, CHP olarak muhtarları, mahallelerde halkın gerçek temsilcileri, yerel yönetimlerin asli ve kurucu unsurları olarak gördüklerini ve çalışmalarını da bu anlayış doğrultusunda oluşturduklarını kaydetti.
YETKİLERİ ARTIRILSIN
Mesajında, “parti olarak muhtarlarımızın sorunlarını bütün platformlarda dile getirerek, çözümü için mücadele veriyoruz” diyen Alban,  “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çağrılarda, ‘Muhtarlarımız seçimle geliyor, muhtarlarımızın neden sosyal güvenlik primleri yatırılmıyor’ diye ısrarla söyledik. Adım atıldı. Bizim ısrarlı söylemlerimiz sayesinde adımlar atıldı” dedi.
Kırsal mahallelerinin mutlaka yeniden ele alınması gerektiğini vurgulayan Alban, farklı sorunları olan bu eski köyler için yeni bir yönetim modeli geliştirilmesini, kentlerdeki mahalle mantığı ile kırsal mahallelerimizin sorunlarını çözülemeyeceğini ifade etti. 
CHP’li Alban, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Mahalle veya köyün, tüm dertlerini ve sorunlarını bilen, ona ortak olan muhtarlar CHP iktidarında, Belediye Meclislerinde mutlaka söz sahibi olacaklardır.
Koşulların zorlaştırıldığı zamanlarda bile hem vatandaşın hem de kamunun iyiliği doğrultusunda görev yürüten muhtarlarımıza teşekkür ediyor, başta Muğlamız olmak üzere ülkemizdeki tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık