ÖNDER Haber -
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kartı Komisyonu, 3 arkadaşımız Oktay Çayırlı, Melih Kaşkar ve Gülçin Erşen’e Sarı Basın Kartı verilmesini kararlaştırdı… Arkadaşlarımızın Sarı Basın Kartlarını almalarıyla, gazetemiz ÖNDER, bünyesinde Sarı Basın Kartı bulunan üç gazeteciyle yayın yapan ilçemizdeki ilk ve tek gazete olma düzeyine yükselmiş oldu.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Oktay Çayırlı, Sayfa Editörü Melih Kaşkar ve Muhabiri Gülçin Erşen, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından gazeteciliği meslek edinmiş kişilere verilen, resmi belge olma niteliği de taşıyan Sarı Basın Kartı sahibi oldular. Böylece Oktay Çayırlı ve Melih Kaşkar’a ilk kez, önceden Sarı Basın Kartı sahibi olan Gülçin Erşen’e ise yeniden Sarı Basın Kartı verilmiş oldu.
Çayırlı, Kaşkar ve Erşen’in de aralarında bulunduğu başvurular, geçtiğimiz ay BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’nın başkanlığında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti temsilen Mehmet Turgay Olcayto, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı temsilen Halil İbrahim Hüner, BYEGM temsilen Muhammed Akgün, BYEGM temsilen Ali Güneş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Atila Sertel, Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen İbrahim Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı temsilen Şehriban Kıraç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Sibel Güneş ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu temsilen Yılmaz Karaca’nın katılımıyla gerçekleşen Basın Kartı Komisyonu Toplantısında değerlendirildi.
Komisyon; Çayırlı, Kaşkar ve Erşen’e Sarı Basın Kartı verilmesi kararını oy birliğiyle alırken, toplantıda ilk defa basın kartı başvurusunda bulunan 334 basın mensubundan 285’inin talebi kabul edildi.
13 basın mensubunun talebine şartlı onay verilirken, 23 basın mensubunun başvurusu iade edildi. 13 basın mensubunun talebi ise reddedildi.
Mutluluğumuzu
paylaşıyor,
teşekkür ediyoruz
Bu vesileyle, yayın yaşamını 43’üncü yılında onurla, gururla sürdüren ÖNDER Gazetesi ve bir gazete olmanın ötesinde bir ‘aile’ olarak ‘ÖNDER Ailesi’nin yaşadığı mutluluğu siz sevgili okurlarımızla paylaşıyoruz.
Önümüzdeki günlerden itibaren YAY-SAT eliyle en yaygın şekilde, çok daha fazla adreste bulunabilecek olan, ayrıca www.milasonder.com adresinin de katkısıyla giderek artan okunurluğu ile sadece Milas’ın değil, bölgemizin, ülkemizin ve iletişim olanaklarının gelişmesine bağlı olarak "küçülen dünyamız"ın gazetesi ÖNDER olarak, tüm okur-yazarlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.