Müzik Öğretmenlerimizden Türkü Gecesi

ÖNDER Haber / Serpil SEYFİOĞLU -

Müzik Öğretmenlerimizden Türkü Gecesi

İlçemizdeki okullarda görev yapan Müzik Öğretmenleri tarafından Atatürk Kültür Merkezi Açık Hava Tiyatrosunda Türk Halk Müziği ziyafeti sunuldu. Gecenin en anlamlı mesajı ise, kısa bir süre önce hain bir terör saldırısında şehit düşen 22 yaşındaki Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın kendi sesinden dinlediğimiz ‘Magusa Limanı’ adlı türkünün seslendirilmesi oldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Turgut, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Okul Yöneticileri, Öğretmenler, bazı Mahalle Muhtarları ve yurttaşların izlediği Solistler Geçidi Türk Halk Müziği Konseri, ilçemizdeki okullarda görev yapan Müzik Öğretmenleri tarafından sunuldu.

Lütfi Batur, Ali Çakır, Mustafa Tezcan, Ülker Barbaros, Ahmet Algur, Ömer Yılmaz, Ali Atik, Remzi Gökkaya, Turgut Taş ve Utku Ünal’dan oluşan orkestra eşliğinde, ülkemizin değişik bölgelerinden derlenen türküler seslendirilirken, kısa bir süre önce hain bir terör saldırısı sonrasında kaybettiğimiz 22 yaşındaki Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’dan dinlediğimiz ‘Magusa Limanı’ adlı türkünün seslendirilmesi, konseri izleyenleri duygulandırdı.

Ülker Barbaros, Ahmet Algur, Mustafa Tezcan, Mustafa İnan, Elif Buse Çınar, Mustafa Bengü ve Hatice Boğa ikilisi, Eren Özşahin ve Pınar Gül ikilisinin yanı sıra Ceylan Sandı tarafından seslendirilen türkülere kimi zaman izleyiciler de eşlik etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık