‘Müzikte büyülü bir yolculuk’

ÖNDER Haber / Serpil SEYFİOĞLU -

‘Müzikte büyülü bir yolculuk’

Neslinin en iyi Flütçülerinden biri olarak tanınan Bülent Evcil ve yurtiçi ve yurt dışında birçok orkestrayla sahneye çıkan Arpist Çağatay Akyol, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen ‘Müzikte büyülü bir yolculuk’ etkinliğinde müziksever hemşehrilerimize unutulmaz bir müzik keyfi yaşattılar.

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Salonu’nda 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilen ve saat 20.30’da başlayan etkinlikte, Bülent Evcil ve Çağatay Akyol, yorumladıkları birbirinden güzel eserlerle müzikseverleri, flüt ve arpla müziğin büyülü dünyasına götürdüler.

Bülent Evcil ve Çağatay Akyol; J.S.BACH Sicilliano, C.W.GLUCK Orfeu e Euridice’den Kutsanmış Ruhların Dansı, PHILL COULTIER The Battle of Kinsale, JAY UNGAR Ashokan Farewell, J. İBERT Entracte, Üç Türk Halk Şarkısı olan Nihavent Longa, Katibim ve Şehnaz Tango, M. MIYAGI Haru no Umi, P. MORLACCHI İl Pastorale Svizzero, ASTOR PIAZZOLA Oblivion, G. BRICCIALDI’dan Venedik Karnavalı eserlerini büyük bir başarıyla yorumlarken, müzikseverler de sanatçıları ayakta, coşkuyla alkışladı.

Dr. Mete Ersoy Müdürü Ali Aktaş, konser sonunda yaptığı konuşmada, “Flüt ve Arpla bizlere müzikte bir yolculuk yaptıran sanatçılarımıza, bu organizasyonun gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Sayın Nevin Üngör hanımefendiye ve organisazyonumuza katkıda bulunan firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan Bülent Evcil ve Çağatay Akyol’a, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Ali Aktaş ve Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun tarafından, Milas Halısı ve çeşitli hediyeler verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık