NAZIM HİKMET ANMA KONSERİ YAPILDI ...

A. Coşkun EFENDİOĞLU -

NAZIM HİKMET ANMA KONSERİ YAPILDI ...

Büyük şairimiz Nazım Hikmet, doğumunun 116. Yıldönümünde, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konserle anıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, Milas”ta 19 Ocak Cuma akşamı yapılırken, aynı konser 30 Ocak günü Menteşe, 21 Ocak günü ise Datça’da yapıldı.

Ünlü Azeri müzisyen Arif Melikov’un Nazım Hikmet şiirlerinden yaptığı bestelerin sunulduğu “Anma Konseri”nde, beklenenin aksine az sayıda Milaslı katıldı.

Sunucu Altan ALKAN, besteci Arif Melikov’la Nazım Hikmet’in anılarından bölümlere de yer verdiği sunumunda, yer yer de, o güzel sesi ve yorumuyla, Nazım Hikmet’in şiirlerinden örnekler verirken, Piyanist Güler Demirova Györffy’nin piyanosu eşliğinde Melikov’un Nazım şiirlerini seslendiren Soprano Demet Gürhan, hepsi de Rusça olan parçaları seslendirdi. Ahmet Alkan’ın türkçe seslendirdiği şiirler, müthiş güzel bir ses ve yorumcu olan Demet Gürhan tarafından başarıyla seslendirildi.

Az sayıdaki izleyici, müzik dinletisinin yanında, sanki biraz daha coşkulu başka sunumlar da olacağını beklerken, dinletisi sona erdi.

Konserin ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Ankara’da olduğu için konsere katılamayan Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın selamlarını iletirken, sanatçılara birer plaket vererek, bu güzel sunum için teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık