“Ne olacak bu ‘Taşeronlar’ın hali?”

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Ne olacak bu ‘Taşeronlar’ın hali?”
  • 22 November 2017, Wednesday 7:40

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nın 2018 Yılı Merkezi Bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Bakan Jülide Sarıeroğlu’na, taşeronlarla ilgili sorular yönelterek, “2023 yılında ilk 10’a giremediğiniz zaman suçlu yine Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak?” diye sordu …

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, yaptığı konuşmada, “Sayın Bakan, genel politikada zora düştüğünüz zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemini siyasi polemik konusu yapıyorsunuz. 2023 yılında ilk 10’a giremediğiniz zaman suçlu yine Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak? Gidişat onu gösteriyor … Bugün, AKP döneminde SGK, ( Kemal Kılıçdaroğlu dönemini dikkate aldığımız zaman) 138 - 140 kat daha fazla açık vermiş. O dönem yüzlerce müfettiş didik didik araştırmış, beş kuruşluk bir açık bulamamış. Bu kadar açık siyasi bir zayıflık değil mi? Bugünkü açığın nedeni eğer SGK Başkanıysa yan tarafınızdaki genç arkadaşımızın, sizin ne işiniz var orada? 24’üncü dönem emeklilerin intibakları yapıldı, yapılan intibak sonrası bir grup emeklinin intibak uygulamalarıyla ilgili birçok sorun ortaya çıkmıştır. Örnek: 2000 yılı sonrası emekli olanlar önceki döneme göre 400 lira kadar daha az emekli maaşı almaktadır. Hatta emekliliğine bir günü olan insanlar bile bu intibaktan yararlanamadı ve şu anda mağdur kesim oldukça büyük. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı?” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Taşeronların hâli ne olacak? Engelli istihdamında pek çok çalışmalara karşın, oransal baktığımızda istenilen oranlara ulaşılamamıştır. İşsizlik herkes için çok önemli olmasına rağmen engelliler için çok daha önemlidir. Son açıklanan resmî rakamlara göre işsizlik oranı 10,6 iken, engellilerde işsizlik oranı nedir? Türkiye’de orman sektöründe, orman yetiştirme, kesme, tomruklama, orman ürünlerinin taşınması, depolama gibi iş alanlarında sigortasız çalışan işçi sayısı epey çok; bunun sayısı nedir? Orman işçisi olarak çalışan ve beş ay, yirmi dokuz gün çalıştırılanların sosyal güvenceleri yok. İş sağlığı ve güvenliği açısından da yüzde 80’lere varan riskli bir iş konusudur ...”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık