NEVRUZ, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Adem KANKAYNAR -

NEVRUZ, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

 

Nevruz Bayramı ilçemizde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı… Resmi Nevruz kutlamaları sabahki programla Atapark’tan başlarken, HDP’liler Nevruz’u Akkent Kapalı Pazar Yeri’nde kutladılar. Akşam 16:30’da ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği de Nevruz’u, dernek binasında yaptıkları etkinlikle kutladı.

 

NEVRUZ KUTLAMASI ATAPARK’TA YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

Resmi Nevruz kutlamaları Atapark’tan Bayrak Yürüyüşü ile başladı. Program Milas Mesleki Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliklerle devam etti… Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından istiklal marşımız seslendirildi. Daha sonra programın açılış konuşması Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yapıldı. Bal’ın ardından ise Milas Belediyesi Başkan Yardımcısı Faik Karagöz kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan ise şunları söyledi:

“Binlerce yıllık tarihe sahip büyük Türk milletinin çağlar öncesinden taşıyıp getirdiği kültürümüzün önemli bir öğesi olan; Türklerin Ergenekon’dan çıkışı, baharın gelişi ve yeni yılın başlangıcını simgeleyen Nevruz Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Doğayı koruma ve yaşatmayı kutsal bir vazife olarak gören Türk Milletinin düşünce ve yaşam felsefesinde baharın gelmesi anlamına gelen Nevruz, bizler için büyük önem taşımaktadır.

Toprağın önce yağmur sularıyla sulanması, ardından da karın beyaz örtüsü altında kısa bir ölüm uykusuna yatıp ilkyaz ile yeniden doğmasının ardından; kışın solgunluğunu ve cansızlığını üzerimizden atarız. Böylece güneş ve renk cümbüşü ile gelen bahara sevinçle ve heyecanla kucak açarız.

Nevruz, binlerce yıllık kültürümüzde, yalnızca doğanın canlanışı, rahmet pınarlarının çağlaması, toprağın uyanıp nimetlerini sunması değil; aynı zamanda Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’dan demir dağları eriterek Türk’ün varlığını sürdürmesini sağlayan ateştir. Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıldır yanıyor ve binlerce yıl daha yanmaya devam edecektir.

Nevruz bir başka ifade ile uyanış demektir. Anadolu gibi bir cennette yaşayan Türk Milletinin uyumaya hiç hakkı yoktur. Çünkü uyuduğun anda bu cenneti, kaybedersin. 18 Mart’ta Çanakkale’de ve Afrin’de nasıl yeniden bir uyanış ve diriliş gösterdiysek uyumak bir yana dursun her yıl Nevruz coşkusuyla daha da güçlenerek Türk varlığını ilelebet yaşatalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, 21 Mart Nevruz Bayramını kutluyor, Cenabı-ı Allah’tan milletimize huzuru, mutluluğu, refahı ve kardeşçe yaşamayı nasip etmesini diliyorum.”

Yapılan konuşmalardan sonra öğrenciler tarafından şiirler seslendirilip, halk oyunları gösterisi sunuldu. Çeşitli yarışmalarla renklenen program kapsamında demirler dövüldü, Nevruz ateşi üzerinden atlandı.  Etkinlik yemek ikramıyla son buldu.

HDP NEVRUZ’U AKKENT’TE KUTLADI

Halkların Demokratik Partisi ise Nevruz’u Akkent Kapalı Pazar Yeri’nde kutladı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında saat 12:00’de Kapalı Pazar Yeri’nde buluşan HDP’liler, büyük bir coşkuyla, halaylar çekerek Nevruz’u kutladılar. Rengarenk kıyafetli kadınların çoğunlukta olduğu kutlamalara HDP’li milletvekillelri ve parti yöneticileri de katıldı. Nevruz üzerine konuşmalar ve müzikle devam eden kutlamalar, akşam saatlerine kadar sürdü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık