Nihayet, ‘Alt Geçit’ için çalışmalar başlıyor!

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

Nihayet, ‘Alt Geçit’ için çalışmalar başlıyor!

Milas-Bodrum karayolu üzerinde, yıllardır yaşanan kazalarla gündemden hiç düşmeyen ve ‘Ölüm Kavşağı’ olarak da anılan ‘Baharlı/Ağaçlıhöyük/Koru Sanayi Sitesi Kavşağı’nda, sorunu köklü bir şekilde çözecek olan alt geçit çalışmalarına başlandı.

Yıllardır meydana gelen trafik kazalarıyla gündemden hiç düşmeyen ve Baharlı, Ağaçlıhöyük, Gökçeler Mahalleleri başta olmak üzere birçok yerleşim alanına ulaşımı sağlayan, Milas-Bodrum Karayolu üzerinde, Koru Küçük Sanayi Sitesi’nin bulunduğu noktada, alt geçit çalışmaları başlatıldı.

Bölgede yürütülen kamulaştırma çalışmalarında bir sorun yaşanmaması halinde yüklenici firma Demyol A.Ş. tarafından çalışmaların, ihale şartnamesine göre 400 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. Aynı zamanda Güllük Kavşağı ve kavşaktan Güllük Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan karayolunun da yapımını üstlenen firmanın, bu çalışmalar içinde Baharlı Kavşağı’ndaki alt geçit çalışmasını da tamamlayacağı belirtildi.

Çalışmalarla ilgili olarak Demyol A.Ş.’nin Şantiye Şefliğinden edinilen bilgilere göre, yapılacak alt geçit çift yönlü ve çift şeritli olacak. Bağlantı yolları, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma çalışmalarıyla tamamlanacak olan alt geçidi, yayalar da kullanabilecekler.

Proje kapsamında, aşırı yağış nedeniyle olası bir sel felaketinde alt geçidin zarar görmemesi, araçların ve yayaların alt geçitte mahsur kalmamaları için su kanallarının yapılacağını belirten yetkililer, her türlü önlemin alınacağını vurguladı.

Şu anda servis yolu çalışmalarının yürütüldüğü alandaki alt geçit çalışmaları, bayramın hemen ardından başlatılacak.

Toplam 12 metre genişliğinde yapılacak olan alt geçidin tamamlanmasıyla, bugüne kadar çok sayıda can kaybının yaşandığı ve maddi kayıplı kazaların önüne geçilmiş olacak ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık