Nisan ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

Nisan ayı Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Milas Kaymakamlığı tarafından ayda bir yapılmakta olan Muhtarlar toplantısının Nisan buluşması Halk Eğitimi Merkezi salonunda yapıldı.

Mahallelerdeki sorun ve taleplerin dile getirilmesi ve çözüm ve gerçekleşmelerin takibi amacıyla muhtarlar ile konunun muhatabı kurumların temsilcilerinin bir araya geldikleri toplantı Kaymakam Eren Arslan’ın koordinasyonu ve başkanlığında yapıldı.

Kaymakamlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, toplantıya Milas Kaymakamı Eren Arslan`ın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçemizdeki kurumların yöneticileri, Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve 132 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Arslan, “Mahallelerimizdeki çalışmaları, yapılacakları, sorun ve darboğazları masaya yatırmak için bir araya geliyoruz. Toplantılarımızla, yapılacak işleri, yatırımları ilgili kurumlarla koordineli, sizden gelen hususları görüşeceğiz. İnşallah alınan kararlar vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasına vesile olur. Kurum amirlerimize, varsa soracağınız soruları iletebilirsiniz. Bizler de sorunları not alacağız ve takip edeceğiz. Bazı konuların çözümü hemen olabiliyor, bazıları da zaman alabiliyor. Yapmamız gereken, sizden gelen talepleri sorunları takip etmek, sizlerin de kurumlarımızla koordinasyon halinde sorunların çözümüne ortak olmanızdır. Toplantıya katıldığınız için tekrar teşekkür ediyorum, sözü sırasıyla kurum amirlerimize veriyorum” dedi.

Kaymakam Arslan`ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Rutin çalışmalarımız devam ediyor, havaların düzelmesiyle çalışmalarımız hızlanacak, bu sene yoğun bir tempoyla çalışacağız. Özellikle kırsal mahallerimizin eksikleri var, hızla sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Muhtarlar toplantı sırasında yaptıkları konuşmalarda; hayvan hırsızlığı, tarım arazi yollarının ıslah edilmesi, asayiş sorunları, asfalt yapımı ve onarımı, içme suyu, öğrenci taşıma sorunları, okul onarımları, altyapı sorunları, sağlık, sosyal yardım ve evde bakım hizmetleri, elektrik ve telekom hizmetleri, camilerin çevre aydınlatması, hayvan ve bitki hastalıkları, göçebe arıcıların yer sorunu gibi soruları muhatabı kurum amirlerine ilettiler.

Kurum amirleri kurumlarını ilgilendiren hususları not alıp kurumlarınca yapılan çalışmaları muhtarlara anlattılar ve 2017 programları hakkında muhtarlara bilgi sundular.

Soru cevap kısmının ardından yöneltilen sorularla ilgili bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Arslan, “Hayvan hırsızlığı ile ilgili kurumlarımız tedbirlerini alacak, ihtiyaç olan yerlere belediye tarafından güvenlik kamerası konulacak, vatandaşlarımız özellikle kişisel tedbirlerini alacak. Mahalleye giren çıkan yabancı insanlar, dilenci ve hurdacılara karşı muhtarlarımız ve halkımız duyarlı olmalıdır. Kolluk kuvvetleri ile iletişim halinde olmanızı istiyorum. Arazi yollarının düzeltilmesi için belediye tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktır. Belediye ile ilgili taleplerinizi ilçe ve büyükşehir belediyelerine bildirin, ben de takipçisi olacağım. Milli emlak ve kadastro ile ilgili talepleriniz ilgili kurumlar tarafından takip edilecektir. Okul onarımları ve taşıma ile ilgili sorunlar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilecektir. Mahallelerdeki bazı okullar ve taşıma ile ilgili hususları başka bir toplantıda sizlerle beraber bir daha değerlendireceğiz. Fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlar ile engelli vatandaşları ilgili kurumlara yönlendirin. Devletimizin imkânları var, ihtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımızın kanaati ve tespitini önemsiyorum. Yardım kriterlerini detaylı olarak muhtarlarımıza ulaştıracağız. Elektrik, Telekom, tarımsal sulama, altyapı, tarım, hayvancılık vb. sorunların çözümünün takipçisi olacağım. Bundan sonra kurumlarımız mahalle incelemelerini bir gün önceden muhtara bildirecek ve muhtar nezaretinde çalışmalarını yapacaktır. Taleplerinizi kurumlarımızla ve benimle istediğiniz zaman görüşebilir, sorunlarınızı iletebilirsiniz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık