‘O kara gece’ bir kez daha lanetlendi …

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

‘O kara gece’ bir kez daha lanetlendi …

15 Temmuz 2016 tarihinde fetullahçı terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçti.Darbe girişiminin 2’nci yıldönümü için ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de 3 günlük bir etkinlik programı hazırlandı. 12 Temmuz’da başlayan etkinliğin finali 15 Temmuz’da gerçekleşirken, 15 Temmuz 2018 Pazar günü akşam saat 20.00’de Atapark’ta başlayan ve ketin bazı ana caddelerinde yapılan ‘Milli Birlik Yürüyüşü’ yine başladığı noktada son buldu.

 

“Demokrasi ve cumhuriyetimiz en önemli hazinemizdir”

Saat 21’den itibaren, Atapark’ta saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.İlk konuşmayı, başka bir programa geçeceği için Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı. Başkan Tokat, “15 Temmuz, Türk tarihine kara bir gün olarak geçmiş, çok dersler çıkarmamız gereken bir acı deneyimdir. Milletin içerisine çöreklenmiş hainlerin acımasızca-vicdansızca ve kalleşçe millete saldırdığı gündür.15 Temmuz’u kendisiyle, öncesi ve sonrasıyla çok iyi anlamak, çok iyi değerlendirmek ve çok dersler çıkarmak zorundayız.Bir daha bu kara tablonun bu millete ve bu devlete yaşatılmaması için milli birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmeliyiz.Demokrasimize, cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmalıyız.Demokrasimizi ve cumhuriyet değerlerimizi hep birlikte yüceltmeliyiz.Bu hain, bu zalim ve bu kalleş saldırı karşısında Türk halkı ve Türk siyaseti çok önemli bir sınav vermiştir.Ortaya çıkmış bu birlik ruhunu hep birlikte korumak ve hep birlikte yüceltmek gerekiyor.Demokrasi ve cumhuriyetimiz en önemli hazinemizdir.Bu hazineye karşı yönelmiş her türlü hain saldırı ve darbe girişiminin karşısındayız ve lanetliyoruz.Rabbim bizlere bir daha bu kara tabloyu yaşatmasın.Bütün şehitlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle yâd ediyoruz.Mekânları cennet olsun.Gazilerimizi de hürmetle ve büyük bir vefa duygusuyla selamlıyoruz.İçeriden ya da dışarıdan birliğimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize yönelecek her türlü saldırılara karşı birlik ruhu içerisinde, demokrasi kuralları içerisinde kenetlenmek ve cevap vermek gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu duygular içerisinde 15 Temmuz’u yaratan zihniyeti, o acımasız elleri, o hainleri tekrar lanetliyor; demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmamız gerektiği ülküsünün tekrar altını çizerek vurguluyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“Bu millete kim zincir vurabilir ki?”

Daha sonra mikrofona 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Milas Şube Başkanı İbrahim Yellice geldi ve özetle şunları söyledi:

“15 Temmuz ihanet girişiminin 2. yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad olsun, cennet mekânları olsun. Milletimiz, kullanılan yönteme ve üsluba bakarak anında bu darbe girişiminin arkasında FETÖ ihanet çetesinin bulunduğunu tespit etmiştir.Türkiye’nin FETÖ çetesi tarafından işgal edilmek istenildiğinin farkına varan milletimiz hemen harekete geçmiştir.Milyonlarca vatandaşımız meydanları, sokakları, kışla önlerini, havalimanlarını doldurmuştur. Darbecilerin gasp ettikleri tankların namluları, bombalarla, ellerindeki silahlarla, helikopterlerle, uçaklarla vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı, en küçük bir tereddüt göstermediler. Peki onların karşısına dikilen milletimizin neyi vardı?Sadece, aynen bugün olduğu gibi elinde bayrağı vardı.Ama bunun yanında çok daha etkili bir silahı vardı, o silah da imandı imam. Tekbirle bir tankın üzerine giden milleti kim esir edebilir ki? ‘Bugün ölmeyeceksek, ne zaman öleceğiz?’ diyen bir millete kim zincir vurabilir ki? Tekrardan 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad olsun, cennet mekânları olsun.”

 

“Bütün hain planlara karşı dimdik ayaktayız”

Bu kez mikrofona, MHP Milas İlçe Başkanı Sinan Yılmaz’ı temsilen gelen Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, “15 Temmuz gecesi Şehit düşen tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak, genel başkanımızın dediği gibi bütün hain planlara karşı dimdik ayaktayız.Milletimizin ve ülkemizin, askerimizin-polisimizin her zaman yanında olacağımızı bir kez daha buradan haykırmak istiyoruz. Bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâplarına sahip çıkmak için, milli birlik ve beraberliğimiz için ve ülkeye hain planları sokmak isteyen herkese karşı birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız” dedi.

 

“Millete ait silahları, yine milletin kendisine çevirdiler”

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ise yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bugün 15 Temmuz; tarihimizin en büyük ihanetlerinden birinin yıldönümü. 2 yıl önce bugün, alçaklar devletimize, hükümetimize, cumhurbaşkanımıza kastettiler. Hain emellerini hayata geçirebilmek için millete ait silahları, yine milletin ta kendisine çevirdiler! O acı gün 48 saatte 251 Şehit, iki bin 196 da Gazi verdik. O gün sizler Atapark’a, bu sokaklara çıktınız. Sizin duruşunuz, yanı başımızdaki Marmaris’te, İstanbul’da, Ankara’da vücut buldu ve adeta bir kurtuluş mücadelesine döndü.

Aziz milletimiz 2 yıl önce bugün, kendi uçağımızı, tankımızı, helikopterimizi, mermimizi bize karşı gözünü kırpmadan kullanan hain terör örgütüne önemli bir ders vermiştir. Halkın kıymetli oylarıyla seçilen milli iradenin temsilcilerine uzanmaya yeltenen eller, en hafif biçimde kırılmış, ülkemizin düşmesini bekleyen iç ve dıştaki sözde vatanseverler de bozguna uğramıştır … Birileri bir zamanlar dünyanın gözü önünde yaşanan bu kalkışmayı tiyatro olarak nitelendirirdi; halen küçük çaplı da olsa bu tür düşüncelerle beslenenler var. Bunlar tarihimiz boyunca hep var olmuş malum tiplerdir. Onlara şunu tavsiye ederim.Bu hainlerin yargılandıkları mahkemelere hiç merak edip gittiniz mi?Gitmediyseniz, kendi ağızlarından çıkan o korkunç itirafları duyma şansınız olamaz ve ezbere laflar üretmeye devam edersiniz. Mahkemelere gidin ve ne denli korkunç bir felaketi bu millet önledi öğrenin, neden adına destan deniyor gidip öğrenin!

Tarihin en büyük iyi niyet suiistimalcisi bu alçaklarla ve işbirlikçileri diğer terör örgütleriyle de mücadele büyük bir hızla sürmektedir. Çetenin elebaşı Fettullah Gülen’in de ülkemize iadesi için de geçtiğimiz hafta Amerikalı heyetle yapılan görüşmelerde olumlu mesafeler kaydedilmiştir.

Sözlerime son verirken, milletimizin var oluş mücadelesinde kaybettiğimiz başta terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.”

 

“Gecesi uzun ama sabahı zafer olan bir gündür”

Gecede son konuşmayı Milas Kaymakamı Eren Arslan yaptı. O karanlık geceyi ve hain darbe girişimini Türk Milletinin tarihsel sürecinden örnekler vererek lanetleyen Kaymakam Arslan, konuşmasında şunları söyledi:

“O gece, bu milletin evladı olarak bildiğimiz, omuzlarına yıldızlar düşmüş insanlar hiç acımadan bu milletin silahlarını aziz milletimizin alnına doğrultmuştur. Bizleri koruyacaklarına, kendi ülkemizin tankları altında ezilmiştik. Aydınlık bir güne uyanmayı hayal ederken, kapkara ve uzun bir gecede çocuklarımız ve geleceğimiz için bir saniye bile gözümüzü kırpmadan endişeyle, ne olacağını düşünmeden ‘vatan görev bekler’ diye milletin sokakta olduğu gündür.

Gecesi uzun ama sabahı zafer olan bir gündür. Tarih tekerrür ediyordu işte… Nasıl ki 1453’te Fatih, Haçlı egemenliğine son verdiyse, nasıl ki 1915’te Seyit Onbaşı Çanakkale’de düşmanın önünde durduysa, nasıl ki 1919’da dünyaya Türk’ün yenilmez gücünü Mustafa Kemal Atatürk gösterdiyse o günde milletimiz aynı şuurdaydı.

Vicdanından aldığı kuvvetle; korkmak mı, canından olmak mı, evde bekleyenler mi, hiçbir şey düşünmeden vatan için, namus için ölüme yürüyerek, ‘söz konusu vatansa’ deyip kendi canından, sevdiklerinden vazgeçerek; tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ilkelerinde birleşti güzel Türkiyem.

O gece bin yıldır bir arada yaşayan, güzel hasletleri olan bu millet, alçak FETÖ yandaşlarının başını ezerek şanlı bir zafer elde ettiği gündür. Tekbirlerle tankın üzerine gidilen, üzerine yağdırılan kurşunlara aldırış etmeden yürüyen, ‘bugün ölmeyeceğiz de ne zaman öleceğiz’ diyerek ‘ya hürüz ya ölüyüz’ anlayışında olan bu millete hiç kimse zincir vuramaz.

O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz vatanın her karış toprağında meydanları doldurmuş, geleceğine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Tıpkı 1919’da, tıpkı 1920’de, tıpkı 1923’te olduğu gibi söz konusu vatansa bu millet her türlü zorluğu yenmesini bilmiştir.

Bu gece de bu meydanlardan; halkımızı, birliğimizi ve dirliğimizi zedelemek isteyen herkese söyleyecek sözümüzün, 81 vilayetimizde tüm milletimizin birlik ve beraberlik içinde dünyaya karşı dik durduğunun, ezanlarımızın dinmeyeceğinin, esaret altına alınamayacağımızın bir kez daha haykırdığı gecedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha, başta cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Alparslan’dan Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşından Güneydoğuda vatanını savunan kahraman Şehitlerimize, onlardan 15 Temmuz’da görev var mı diye sormadan ortaya atılan kahraman evlatlarımıza ve Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık, sıhhat, afiyet, saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum. Ülkemizin birliği, dirliği ve geleceği aydınlık olsun.”

Yapılan konuşmaların ardından, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kurumlar arası Halı saha Futbol Turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program daha sonra Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın ‘Anı Defteri’ni imzalaması ve ardından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Slayt/Şiirler, Alperen Kekilli ‘Grup Göktürkler’ konseri ile devam etti.

Gece saat 00.13’te tüm camilerden sela okunurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurttaşlara hitaben yaptığı konuşma da, video-konferans yöntemiyle alandakilere izlettirildi.

Milas’ın Sesi adlı haber sitesinin sahibi Hasan Tuzla’nın sunduğu ve sabahın ilk ışıklarına kadar gece boyunca çeşitli slayt gösterilerinin sunulduğu program, ‘Milli Birlik Nöbeti’ ile devam etti ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık