“Odayı yönetip yönetemeyeceğimize üyelerimiz karar verecek”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Odayı yönetip yönetemeyeceğimize üyelerimiz karar verecek”

Radyo Gözlem’de yayınlanan programa konuk olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, diğer aday Halil İbrahim Gülen’in, “Kusura bakmasın. Sen bu Odayı yönetemeyeceksin. Zaten bugüne kadar da yönetemedin” sözlerini eleştirerek, “Buna kendisi karar veremez. Odayı yönetip yönetemeyeceğimize üyelerimiz karar verecek. Biz üyelerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Dün Radyo Gözlem’in konuğu olan Özer, programda Mayıs 2013’ten bugüne kadar MİTSO Yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları yineleyip yeniden seçilmeleri durumunda neler yapacaklarını anlattıktan sonra, “Biz, kimseyi incitmeden, gönülleri kırmadan, her zaman ve herkese saygıyla, dostlukla yaklaştık. Herkese, her zaman dost elimizi uzattık. Uzattığımız dost elimizi tutanın elini iki elimizle tuttuk ve bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz. Hiç kimseyi suçlamadık, hiç kimseye karşı kırıcı olmadık, hiç kimseye haksızlık etmedik. Sadece kendi yaptıklarımızı anlattık, sadece kendi yapacaklarımızı söyledik. Yolumuza da böyle devam edeceğiz.

Dostça yapılan önerilere her zaman kulak verdik. Dostça yapılan eleştirileri her zaman saygıyla dinledik. Eleştirilerden dersler çıkarmayı hep bildik. Bize haksız suçlamalar yöneltenler de oldu ve olabilir, bilmeden, sormadan, dinlemeden eleştirenler de oldu ve bundan sonra da olabilir. Bu tür haksız eleştirilere ve suçlamalara karşı söylediğimiz tek söz oldu: ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz /  Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde ...’ Ziya Paşa’nın bu sözü hep kılavuzumuz oldu; boş lafla övünmedik, boş lafla hiçbir şekilde başkalarını suçlamadık. Sadece ve sadece kendi yaptıklarımızı, kendi eserlerimizi anlattık. Bizim de rütbemiz boş laflar değil bizzat yapmayı başardıklarımızdır. Bu yüzden hep yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık” dedi ve diğer aday Halil İbrahim Gülen’in, “Ben ilçemizde zeytinyağı fabrikası göremiyorum. Bu nedenle bu işletmelere fabrika denilmesini de istemiyorum. Çünkü fabrika dediğin zaman gıda mühendisi bulundurulacak” sözleri başta olmak üzere, gazetemizde yayınlanan röportajdaki bazı açıklamalarına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. İlçemizdeki zeytinyağı işletmecilerine büyük hakarettir. TARİŞ şu an bölgemizin en büyük işletmesi, acaba bunun farkında değil mi? Bir diğer açıklamasında OSB’de 72 fabrikanın kurulacağını söyledi, bu bilgi de kesinlikle yanlıştır. OSB Müteşebbis heyetinde yer alan bir arkadaşımızın böyle yanlış bilgiler vermesini de doğru bulmuyorum. OSB’de 53 fabrika var. Bir diğer açıklamasında ‘Bu Odayı yönetemedin, yönetemeyeceksin de’ açıklamasında bulunmuş. Buna kendisi karar veremez. Odayı yönetip yönetemeyeceğimize üyelerimiz karar verecek. Biz üyelerimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı yürütüyoruz. 2014’ten 2017’nin sonuna kadar Meclisimizde aldığımız 179 kararın sadece 5’i oy çokluğu ile alınırken 175 karar oybirliği ile alındı... Yine 2014’ten 2017 yılının sonuna kadar olan dönemde Odamızın yönetim kurulunda almış olduğumuz toplam 1080 kararın tümü de oybirliği ile alındı. Kendisine sormak istiyorum. Odamıza ilettiği bir tane soru önergesi var mıdır? Aldığımız tüm kararlara ortak olan bu arkadaşımız şimdi neden böyle bir açıklama yapmıştır, anlamak mümkün değil …”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık