Ödüller yarın sahiplerini bulacak!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Ödüller yarın sahiplerini bulacak!

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurucularından, Emekli Öğretmen Nebi Uslu anısına bu yıl 8’incisi düzenlenen Tiyatro Şenliği, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam ediyor.

23 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından sahneye konulan Ray Cooney’in yazdığı, çevirisini Haldun Dormen ve Kemal Uzun’un yaptıkları ve Erdem Katırcı tarafından yönetilen “Kaç Baba Kaç” adlı oyunla başlayan Şenlik’te, 24 Mayıs Çarşamba günü Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Derya Çelebi’nin yazıp yönettiği “Zühtü’nün Dolapları” adlı oyun başarıyla sahnelendi.

Şenliğin üçüncü günü olan 25 Mayıs Perşembe akşamı ise, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu, Özlem Beytor’un yönettiği, Moliere’in “Hastalık Hastası” adlı oyunu sahneledi.

Gizem Çaldır, Asena Yücel, Süleyman Dinç, Emine Derin, Mustafa Omag, Halitcan Şipal, Mustafa Yılmaz, Yaşar Cengiz, Burakcan Topluoğlu, Mehmet Sarı, Ali Osman Kaya ve Sezen Nur Koca’nın rol aldıkları ‘Hastalık Hastası’ adlı oyun, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Oyunun sahnelenmesi öncesinde bir konuşma yapan Milas Belediyesi Nebi Uslu Tiyatro Ödülleri Değerlendirme Kurulu Üyesi Kenan Yıldırım, düzenlenen organizasyonda hiç kimsenin ödül yarışına sokulmadığına dikkat çekerek; “Bu organizasyon, özellikle gençlerin medeni cesaretini yarıştıracağı bir formatta yapılmaktadır. Asıl amaç ödül için yarışmak değil, gençlerimizin tiyatro sanatı ile tanışmaları, onunla kaynaşmaları, sevmeleri ve kendilerini sanatın önemli bir dalı olan tiyatro ile ifade etmeleridir. Bundan sonra da Nebi Uslu Tiyatro Şenliği bu formatta devam etmeli” dedi.

İki perdelik oyunun sonunda Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Okul Müdürü Ali Aktaş’ı kutlayıp çiçek sundu.

Değerlendirme Kurulu üyeliklerini Kenan Yıldırım, Ziba Türk ve İlker Erçman’ın yaptıkları 8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin ‘oyunların sahnelenmesi bölümü’, dün akşam gazetemizin yayına hazır olduğu saatlerde Milas Özel Final Temel Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenmeye başlanan, Yankı Büyükkaraca’nın yazıp yönettiği “Garibiz” adlı oyunla tamamlandı.

 

Ödül Töreni yarın akşam

yapılacak

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin Ödül Töreni, yarın akşam, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapılacak. Program saat 21:00’da başlayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık