Öğrenci Servisinin vizesi bile yokmuş!

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

Öğrenci Servisinin vizesi bile yokmuş!

Bilindiği gibi, önceki haftasonu Muğla Sakar geçidinde, İzmir Buca’dan Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen turu gerçekleştiren araç, standartlara uygun olmadığı için feci bir kazaya neden olmuş ve 24 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. Ne yazık ki ülkemizde benzer olaylara sıkça rastladığımız da acı bir gerçek ...

Önceki gün, standartlara uymayan bir araçla Milas’ta öğrenci taşımacılığı yapan şirketin aracı, bir Öğrenci Velisinin dikkati ve okul müdürlüğüne yaptığı başvuru ile ortaya çıktı. Okul Müdürü ve Veli, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak, durumun tespit edilip gereğinin yapılmasını istediler.

Bunun üzerine harekete geçen Milas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu aracı trafikten men ettiler ve gerekli işlemleri başlattılar.

 

Pek çok özellik belirlenmiş durumda …

Bilindiği gibi, Milli Eğitim Müdürlükleri, öğrenci servisi olarak kullanılacak araçlar için pek çok özellik belirlemiş durumda ve bu özelliklere sahip olmayan araçlarla öğrenci taşınması yasak.

İlçemizdeki öğrenci taşımacılığı yapan şirketlerden biri de, İstanbul Modern İlimler (İMİ) Ortaokul ve Lisesi’nin öğrencilerini taşıyor. Emniyet’e verilen dilekçeye göre, okulun müdürü, 22 Mayıs Pazartesi günü okul çıkışındaki servislerden birinin yerine başka bir araç geldiğini, aracın da standartlara uymadığını tespit ediyor. Durumu şirket sahibine soran müdür, var olan aracın parça kırdığını ve 23 Mayıs günü mesai sonuna kadar arızanın giderileceğini belirtiyor. 23 Mayıs sabahı ise öğrencilerden biri servise binerken, velisi, aracın standart servis aracı olmadığını ve sefere uygun olmadığını görerek, çocuğunu araca bindirmek istemiyor ve durumu servis şirketi yetkililerine bildirdiğinde, ellerinde başka aracın bulunmadığı söyleniyor. Veli, durumu okul müdürüne bildiriyor ve müdür ve veli, bu durumu bir dilekçe ile Emniyet’e bildirerek, gereğinin yapılmasını istiyorlar.

 

Araç vizesizmiş

Bunun üzerine harekete geçen Milas Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu servis aracını bularak, bunun öğrenci taşıma standartlarına uymadığını, hatta vizesiz olan minibüsün trafiğe çıkmasının da yasak olduğunu tespit ediyor ve araç otoparka çekilerek trafikten men ediliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Öğrenci Velisi, “2000 model araba vizesiz ve son vize işleminde ağır kusurdan dolayı vizeden geçmemiş. Öğrenci taşımacılığına uygun fiziki koşullarda değil. Yan camlarda kafes koruma yok, öğrenciler camları açarak araç dışına başını kolunu çıkarabiliyor, sarkabiliyor. Araç daha önceden sol arka taraftan kazaya karışmış ve onarımı yapılmadan tekrar trafiğe çıkmış. Araçta geri ikaz lambaları, stop, sinyal hiçbir şey yok. Lastikler kabak tabir ettiğimiz şekilde, lastiklerin üzerinde yola tutunabileceği hiç diş kalmamış, kaportanın her yeri çürük içinde, dökülüyor. Sağ ve sol aynalar kırık, yolcu indirme ve bindirme kapısı arızalı, çalışmıyor. Araç şoförü manevra yapmak için direksiyonu çevirdiğinde ön tekerlek rotillerinden takır takır sesler geliyor, sanırsınız tekerlek kopacak vs. vs. Araç için eksikleri konusunda yazılacak çok daha şeyler var ama ben kısaca size bu şekilde izah etmiş olayım. Bütün bu olumsuzlukları barındıran araçla canlarımızı, yavrularımızı,çocuklarımızı taşıyan ………. Taşımacılık firmasının sahibi A. bey, ‘Ne yapayım aracım arızalandı. Elimde başka araç yok. Senin çocuğun bu araçla taşınsın istemiyorsan, servisten indir, kendin götür’ diyor. Peki ben çocuğumu indireyim de, araçta kalan çocuklar bizim çocuklarımız değil mi?” dedi.

 

Gereken uyarıları yapmaktan geri durmayalım

Veli, şikayetleri sonrasında, Trafik Büro Amiri’nin, ilgili firmaya, pek çok kez S Plakalı araç kullanma zorunluluğu konusunda yazılı tebligatta bulunduklarını, ancak buna karşın bu firmanın buna uymadığını da belirtti ve “Lütfen duyarlı olalım. Haberlerde gördüğümüz kazalardaki gibi canlarımızı yitirmemek için, gereken uyarıları yapmaktan geri durmayalım. Yoksa bir gün biz de aynı acıları yaşayabiliriz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık