Öğrenci Velilerinden ‘Nakil İhtimali’ne tepki!

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

Öğrenci Velilerinden ‘Nakil İhtimali’ne tepki!

Çocukları, gelecek yıl Sakarya Ortaokulu 8’inci sınıfta okuyacak ve TEOG sınavlarına girecek öğrencilerin velileri, çocuklarının gelecek yıl Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’na nakledileceği yönündeki duyumlar üzerine yetkililerle görüştüler.

 

Okul idaresinden bilgi almaya çalıştılar

Sakarya Ortaokulu’nda toplanan bir grup öğrenci velisi, çocuklarının gelecek yıl Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’na nakledileceğini basın yoluyla öğrendiklerini belirterek, önce okul idaresinden bilgi almaya çalıştılar. Veliler, bu arada bir dilekçe yazarak altına imza attılar ve çocuklarının Sakarya’dan ayrılmasını istemediklerini dile getirdiler.

Çocuklarının gelecek yıl 8’nci sınıfa gideceğine ve TEOG sınavına gireceğine dikkat çeken veliler, bu nakil işleminin çocuklarını psikolojik olarak olumsuz yönde etkileyeceğini, böyle bir sonucun da onların geleceği açısından sorun oluşturacağını vurguladılar.

 

İlçe Milli Eğitim

Müdürü’nden ayrıntılı

açıklama …

Öğrenci velilerini makamında kabul eden, öncelikle tüm velileri dinleyip kendisine aktarılan sorunları not aldıktan sonra velilere ayrıntılı bir açıklama yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Öncelikle şunu söylememe izin verin. Her şeyden önce bir öğretmenim, idareceyim ve bir de çocukları olan babayım. Dolayısıyla sizlerin şu anda yaşadığı kaygıların daha fazlasını ben yaşıyorum. Geçmişte, ilçenin eğitim-öğretimi planlanırken birtakım hatalar yapılmış. Örneğin ilçe merkezinde 50 - 100 metre ara ile 3 tane ilkokul yapılmış. Oysa bunlar planlanırken, şehrin alacağı göç, yıllara göre nüfus artışı hesaplanmalı ve buna göre planlama yapılmalıydı. Bildiğiniz gibi ben göreve 8 ay önce başladım. Dolayısıyla bu yılki eğitim öğretim planlamasını biz yapmadık ama gelecek yılın planlamasını şimdi biz yapıyoruz. Bu planlamayı yaparken de sadece önümüzdeki yılı değil, sonraki yılları da hesaba katarak bir planlama yapmaya çalışıyoruz.

Kesin olan bir şey var ki, Menteşe Okulu gelecek yıl kapanacak. Dolayısıyla oradaki öğrenciler ve öğretmenler ilçedeki diğer bir okula nakledilecekler. Öncelikle belirtmem gereken husus, Menteşe’nin bulunduğu semtin mevcut öğrenci sayısı 54. Oysa bu okulda 150’den fazla öğrenci var. Fazla olan 100 öğrenci nereden geliyor? Kimi muhtarlıktan ikamet almış, kimi okul idaresi ile görüşmüş, herkes birilerini araya koymuş ve kentin çeşitli semtlerinden gelerek orada okuyorlar. Bu yanlış. Herkes bulunduğu yerdeki okula gidecek. Bu konuda gelecek yıl çok sıkı bir denetim yapacağız. Kaymakam Bey’in de bu konuda kesin talimatı var. İster muhtar olsun, isterse okul idarecileri olsun kim böyle bir şey yaparsa, görevini kötüye kullanmaktan hakkında yasal işlem yaparım” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi liseler için bir eğitim kampusu yapılıyor ve ilk olarak Kız Meslek Lisesi oraya taşınacak, ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve ardından bir diğer Anadolu lisemiz kampus alanına gidecek. Dolayısıyla şehir merkezinde birkaç yıl sonra lise kalmayacak. Bizim bu süreçte yapmaya çalıştığımız şey geçici bir çözüm yoludur. Bakın bugün Zekeriya Gümüşkesen’de 9 tane derslik boş, Atatürk’te 7 tane boş derslik var. Öğrenci sayısı 600 - 650 olması gereken Sakarya’da 1200’den fazla öğrenci var. Keza Cumhuriyet de benzer durumda. Öğrenci fazlalığı nedeniyle buralarda ikili öğretim yapılıyor. İşte bizler bu haksız rekabeti yaratan durumu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.”

 

“5 tane alternatif var

elimizde …”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, öğrenci velilerinin ısrarla “neden kendi çocuklarının nakledilmek istendiği”ni sormaları üzerine ise, “Bu sadece alternatiflerden biri. Bunun dışında, halihazırda 5 tane alternatif var elimizde. Örneğin belki Sakarya’daki 5’nci sınıfları oraya götürebiliriz, belki Menteşe’deki öğrenci ve öğretmenleri Atatürk’e taşıyabiliriz. Belki Cumhuriyet’teki öğrencileri Zekeriya Gümüşkesen’e aktarabiliriz. Yani henüz düşünme aşamasındayız. Üstelik böyle bir kararı benim tek başıma verme yetkim yok. Bunun için resmi yazılar yazılır, müfettişler gelir inceler, bir rapor hazırlanır ve Valilik Makamı’na sunulur. Sonrasında verilen karar ne ise uygulamaya geçilir. Bu süreçte görevlendirilen müfettişler, veliler olarak sizlerle de görüşür. Yani öyle, ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket edilecek bir durum değildir” diyerek, süreçle ilgili bilgi verdi.

Yapılan görüşmeden ikna olmayan öğrenci velileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’dan sonra bu kez Milas Kaymakamı Eren Arslan ile görüşmek istediler ancak Kaymakam Arslan, çocuğunun karne törenine katılacağını belirterek, dönüşünde velilerle görüşebileceğini söyledi. Bunun üzerine veliler Kaymakamlık koridorlarında bekleyişlerini sürdürdüler ...

Haberimiz yayına hazır hale geldiği sırada bu konuda yeni bir gelişme yaşanmamıştı …

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık