Öğrencilere, ‘kan’ bağışının önemi anlatıldı

Adem KANKAYNAR -

Öğrencilere, ‘kan’ bağışının önemi anlatıldı

 

29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde kutlanan Kızılay Haftası, ilçemizde de okullar başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Atapark’ta kurulan Kızılay Kan Bağışı Çadırına konuk olan Tekdemir Eğitim Kurumları Özel Milas TEK Koleji öğrencilerine; sağlık çalışanları, Kızılay ve kan bağışının önemini anlattılar.

TÜRK KIZILAYI genel merkezi ve Türkiye genelindeki tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada, TÜRK KIZILAYI’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insanî yardım faaliyetleri, özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, TÜRK KIZILAYI’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmak istendiği bildirildi.

Kızılay Haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarına ilişkin yapılan çalışmalara ve ilkelere dair gençleri bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılırken, ilçemizde olduğu gibi birçok il ve ilçe meydanlarına kurulan Kızılay Kan Bağışı Çadırı ile de toplum bilgilendirilmeye ve bilinçlendirilmeye çalışılıyor. Öte yandan ülkemiz genelindeki ilk, orta ve liselerde de hafta ile ilgili şiir, kompozisyon vb. yarışmalar düzenlenerek, TÜRK KIZILAYI tarafından sağlanan insanî yardımların önemi vurgulanıyor.

Öğrencilerden soru yağmuru …

Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, ilçemizde 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında faaliyet göstermeye başlayan Tekdemir Eğitim Kurumları Özel Milas TEK Koleji öğrencileri, Atapark’ta kurulan Kızılay Kan Bağışı Çadırını ziyaret ederek, sağlık çalışanlarından Kızılay ve kan bağışının önemi hakkında bilgiler edindiler.

Çadırda görevli sağlık çalışanları tarafından anlatılanları büyük bir dikkatle dinleyen minikler, görevlileri adeta soru yağmuruna tuttular.

Öğrencilerin; “Kızılay nedir?”, “Kızılay ne zaman kuruldu?”, “Kızılay ne yapar?”, “Kan Bağışı neden önemli?” gibi soruları sağlık çalışanları tarafından yanıtlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık