Öğrencilerle danışma toplantısı düzenlendi

Oktay ÇAYIRLI -

Öğrencilerle danışma toplantısı düzenlendi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve okul öğrenci meclisi başkanları ile okul öğrencilerinin katılımıyla bir bilgilendirme ve danışma toplantısı düzenlendi…

Milas İlçe Mili Eğitim Müdürü İsa Bal’ın başkanlığında, Şube Müdürü Coşkun Demir ve Ali Aktaş, Betül Zeybek, Ercan Çatak, Hasan Karabağ, Hasan Başaran, İbrahim Şahin, Mehmet Kızılca’dan oluşan komisyonun, okulların öğrenci meclis başkanlarının ve her okuldan iki öğrencinin katılımıyla Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, hedeflerinin milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmek olduğunu belirterek, “Milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirmeyi ve gençleri değerler eğitimiyle topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Şu anda en önemli sermaye beşeri sermaye, yani insan gücüdür. Bütün gücümüzü, enerjimizi; başta sizler olmak üzere kişinin eğitimine veriyoruz. Eğitim sadece derslerden ibaret değildir; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler de eğitimin önemli bir yanıdır. Günümüz dünyasında pek çok çeldirici, özellikle genç nesiller için büyük bir tehlike arz etmekte. Bunları fark eden ve gerekli önlemleri alarak kendilerini bunların zararlarından koruyabilecek olgunluk ve ferasetteki bir gençliğin yetişmesi en önemli arzumuzdur. 15 Temmuz gecesi milli iradesini ortaya koyan ve demokrasimize sahip çıkan ülkesini, bayrağını ve milletini seven, göğsünde iman nurunu taşıyan gençler olarak darbeye ve darbecilere hayır dedik. Bu yüzden ‘Sen sahip çıkarsan bu millet batmayacaktır’ anlayışıyla hareket eden ‘cennet annelerin ayakları altındadır’ inancı ile anne-babasına saygı duyan, vatanına ve milletine sevdalı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Toplantıda söz alan öğrenciler, okullarının durumu ve sorunlarının yanısıra, yapılmasını istedikleri iyileştirmeleri dile getirdiler.

Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinden oluşturulan komisyonlarla sürekli irtibatta olacaklarını bildiren İsa Bal, Milas’ın eğitim seviyesini yükseltmek, sağlıklı ve ahlaklı bir nesil yetiştirmek için çalışacaklarını ifade ederken, öğrenciler de, kendilerini ifade edebilmenin ve okullarındaki sorunlar için çözüm arayabilmenin sevincini ve umudunu yaşadılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık