“Öğrenme Şenliği ve Halk Eğitim Günleri” başladı

ÖNDER Haber -

“Öğrenme Şenliği ve Halk Eğitim Günleri” başladı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçemizde 2-4 Haziran tarihleri arasında “Öğrenme Şenliği ve Halk Eğitim Günleri” etkinliği gerçekleştiriliyor… Etkinlik kapsamında “Tasavvuf Müziği” dinletisi ve “Sema Töreni” de düzenlendi…

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki vatandaşların sosyo - kültürel gelişimlerini ve istihdam edilebilirliklerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle “Öğrenme Şenlikleri” uygulaması başlatıldı.

Öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanısıra kişilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratacak faaliyetlerden oluşturulması planlanan “Öğrenme Şenlikleri” kapsamında ilçemizde de dün etkinlikler düzenlendi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen “Öğrenme Şenliği ve Halk Eğitim Günleri” etkinliği programı dün saat 16’da Kapalı Spor Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.

Açılış törenine Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, Şube Müdürleri Akın Coşkun, Abdullah Er, Suna Ağdağ, AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, kurum amirleri, okul yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Program daha sonra, etkinliğin açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesiyle sürdü. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek, sergilenen çalışmaları inceledi.

Dünkü etkinlikler kapsamında ayrıca (gazetemizin baskıya girdiği saatlerde) Atatürk Kültür Merkezi’nde (Açık Hava Tiyatrosu) Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından “Tasavvuf Müziği” dinletisi ve “Sema Töreni” düzenlenecekti ...

 

Yarın akşam sona erecek

Düzenlenecek olan etkinlik hakkında bilgi veren Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, şenliğin amacına uygun olarak gerçekleştirilebilmesi ve geniş kitlelere ulaşılabilmesi için ilçemizde eğitim ve sanat faaliyetleri ile doğrudan veya dolaylı olarak ilgilenen kurum ve kuruluşlarla, Halk Eğitim Merkezi ve meslek liselerinin uygulama alanlarının, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başkanlığında çalışma yaptığını belirterek, “Öğrenme Şenliğimiz, Bakanlığımızın istediği şekilde ilçemizde devam eden öğrenme süreçlerinden 25 farklı alanda prototip uygulama biçiminde veya etkileşimli stantlarımızla tanıtılması şeklinde olacak. Öğrenme Şenliklerimiz Kapalı Spor Salonu’nda 2 Haziran Perşembe günü saat 16’da başlayacak ve 4 Haziran Cumartesi akşamı sonlandırılacak. Şenliğimizin ilk gün akşamında, yani 2 Haziran Perşembe akşamı Amfi Tiyatro’da saat 21’de Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından Tasavvuf Müziği dinlenip Sema Töreni izlenebilecek. 3 Haziran Cuma akşamı ise Amfi Tiyatro’da saat 20.30’da giyim teknolojileri alanı kursiyer ve öğrencilerinin hazırladığı defile, Türk Halk Oyunları gösterisi ve Türk Halk Müziği Korosunun hazırladığı konser dinlenebilecek” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık