Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

ÖĞRETİM KURSLARININ SÜRESİ UZADI

MUTSO’nun eğitim sektöründe hizmet veren üyelerine yönelik yürüttüğü önemli çalışma sonuç verdi. Özel öğretim kurslarının en az 1 yıl daha kapatılmayacağının müjdesi verildi.

ÖĞRETİM KURSLARININ SÜRESİ UZADI
  • 17 September 2019, Tuesday 17:47

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), bünyesinde  faaliyet gösteren 11’inci Meslek Komitesinin çalışmalarıyla, geçtiğimiz Mart ayında özel öğretim kurslarının kapatılmaması konusunda bir basın açıklaması yayınlamıştı. Bu konuyla ilgili hazırlanan dosya da, Muğla’yı ziyaret eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er’e verilmişti. Yapılan çalışmalar sonuç verdi ve özel öğretim kurslarının kapatılması yönünde verilen süre en az 1 yıl uzadı.

Konuya ilişkin açıklama yapan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan şunları kaydetti: “Üyelerimizden gelen talepleri ve sorunları son derece önemsiyor ve çalışmalarımıza bu doğrultuda yön veriyoruz. 11’inci meslek komitemiz aracılığıyla bize aktarılan, eğitim sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin, özel öğretim kurslarının kapatılmasının gündeme gelmesiyle yaşadığı endişe, bizim için önemli bir husus olmuştur. Ülkemizde, bir üst eğitim kurumuna ulaşabilmek için sınav sisteminin  bulunduğu sınavdaki başarıyı artırmak için akademik destek almak isteyen TYT-AYT sınavlarına giren 2 milyon, LGS’ye giren 1 milyon öğrenci bulunmaktadır. Liseden mezun olup girdiği sınavdan istediği puanı alamayan ya da üniversiteyi yerleşmesine rağmen yeniden sınava hazırlanmak isteyen öğrencilerimizin taleplerini  özel öğretim kurslarının karşıladığı bilinmektedir. Okula da gidemeyecek olan bu öğrencilerimizin puanlarını yükseltip hedeflerine ulaşması için bakanlığımıza  bağlı özel öğretim kurslarını tercih etmeleri önemli bir husustur. TOBB bünyesinde bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz, özel öğretim kursları sahiplerinin de katıldığı 11’inci Eğitim Meslek Komitesinin bu konudaki çalışması, ilimize gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim Er’e tarafımızca takdim edilmiştir. Daha sonra komitemizin çalışmalarıyla hazırlanan rapor, yine Odamız öncülüğünde TOBB bünyesindeki tüm eğitim komitelerine iletilerek öncülük yapılmış, kamuoyu oluşturulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığının bu görüşleri dikkate aldığını düşünerek özel öğretim kurslarının kapatılmasıyla ilgili görüşlerini bir kez daha gözden geçirdiklerini ve bu kararı bir süre daha ertelediklerini öğrenmiş bulunuyoruz. Başta, yoğun çalışmaları nedeniyle 11’inci Meslek Komite Başkanımız Hüseyin Özgül’ün öncülüğünde tüm komite üyelerimize, Milli Eğitim Bakanlığımıza ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis