Öğretmenlerimize sevgilerimizi sunduk …

Adem KANKAYNAR -

Öğretmenlerimize sevgilerimizi sunduk …

24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçemizde de düzenlenen törenle kutlandı… Sabahattin Akyüz Fen Lisesi tarafından hazırlanan, görsel açıdan oldukça zengin bir programla kutlanan Öğretmenler Günü etkinliğinde Şehit öğretmenlerin yer aldığı slayt gösterimi sırasında, salonda duygulu anlar yaşandı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Vekili Zeynep Mat başta olmak üzere; tüm ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe genelindeki okullarda görev yapan idareciler, öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda mahalle muhtarının da katıldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklâl marşımızın okunmasıyla başladı.

Atapark’taki çelenk sunumu töreninin ardından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda, Sabahattin Akyüz Fen Lisesi tarafından hazırlanan programla devam eden kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla sürdü.

 

“Aydınlatmaktır öğretmen olmak ve aydınlattığınız her yürekte çoğalmaktır …”

Günün anlam ve önemini belirten konuşma için kürsüye gelen Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, sözlerine “Omuzunda bir harf öğretmenin medeniyet inşasına uzanan yüküyle, bayrağımızın dalgalandığı cennet vatanımızın her karış toprağında görevini hakkıyla ve türlü fedakârlıklarla yerine getirmektir öğretmen olmak” diye başladı ve şöyle devam etti:

“İklimlerin değişkenliğini, mevsimlerin zorluğunu, sıla özlemini unutmaktır. Sınıfa girdiğiniz anda tüm sorunların, dertlerin, acıların, hüzünlerin yok olmasıdır öğretmen olmak. Çünkü sizi bekleyen, ağzınızdan çıkacak sözcüklere bakan, kıyafetinizden konuşmanıza, duruşunuzdan mimiklerinize her şeyinizle sizi hayranlıkla izleyen, sizin gibi olmak için çabalayan evlatlarımız vardır.

Sermayesi insandır öğretmenin. Eğer o sermayeyle, yüreğinizi, sevginizi ve ilkelerinizi katarak yatırım yaparsanız, kaybetme riskiniz yoktur. Ve o öyle bir yatırımdır ki güzel ülkemizin geleceğini şekillendirir ve belki gün gelir adını ülkemizin tarihine nakşettiren bir lider olur iyi bir öğretmenden aldığı ışığıyla.

Aydınlatmaktır öğretmen olmak ve aydınlattığınız her yürekte çoğalmaktır. Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmen ve daha niceleri gibi böylesi mukaddes amaçlarla evinizden kilometrelerce uzaktaki minik yüreklere dokunurken can vermektir.

Milletimize borcumuzdur; asırlardır birikmiş bizi millet yapan milli ve manevi değerlerimizi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza aktarmak.

Muallim olarak gönderildiği için iftihar eden bir peygamber ümmetindeniz. Öğretmeniz… İnsanla uğraşırız. Yüreğimizin derinlerinden gelen bir aşkla, sevgiyle, nurla… Biliriz ki insanla uğraşmak uğraşların en yücesidir.

Öğretmeniz… İnsan vicdanını, ahlakını, ruhunu, aklını, Yüce Allah’ın tecelli ettiği gönlü evirir çevirir, ona şekil ve yön veririz.

İnsan yüreğine dokunmaktır ebedi çilemiz; insan ruhunun kumaşına muhteşem motifler dokumaktır.

Kendimizi kurtaranız; Şayet insanlığı kurtaracaksak… Ulu Önder Atatürk de dememiş midir ki: “İnsanlığı kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diye.

Ne çok şeyiz biz… Bir bileniz bazen de bilinmeyeniz…

Bize inanırsanız istikbal vaat edeniz. Sadece bilgiyi aktarmayız; ahlakı, inançlarımızı, yaşamı, adabı….

Bunlardır bizi ayakta tutan, yaşatan…Dolayısıyla toplumları ve milletleri yaşatanızdır biz…. Eserimize paha biçilir mi söyleyin. Yunus Emreler, Mevlanalar, Kanuniler, Aristolar, Platonlar… Hep bizden hep bizden gider… Nereye? Sonsuzluğa… Bu dünyada birer eser bırakarak… Başöğretmen Atatürk’ü yetiştireniz. Daha bizi kat be kat aşan liderleri; dâhileri, dünya tarihine ışık saçan insanları yetiştireniz.

İhmalimizin bedeli de ağırdır. Bunu biliriz. Çünkü yüreklerin, ruhların, beyinlerin terk edilmesini insanlık öder. Yok, yapamayız, bir mumun, ateşinde kendini erittiği gibi kendimizi ateşe atar, eritir, insanı, insanlığı kurtarırız.

Bu kutsal mesleğin verdiği onur ve gururla, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, terör saldırılarında ve görevleri başında şehit olmuş, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

 

“Öğretmenler, ülkemizin istikbalinin mimarlarıdır”

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan ise şunları söyledi:

“Millet Mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmenlik” unvanının verildiği bu anlamlı günde, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, bizlerin ve ülkemizin bugünlere gelmesinde emeği ve hakkı olan başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, şükranlarımı sunuyorum.

Öğretmenlerimizi, anne ve babalarımız kadar aziz ve muteber kılan; öğretmenliğin peygamber mesleği olarak görüldüğü bir kültüre, bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olacak kadar öğretmene değer veren bir inanca sahibiz. Biliyoruz ki siz öğretmenlerimize olan borcumuzu hiçbir maddi karşılıkla layıkıyla ödeyemeyiz.

Öğretmenler, ülkemizin istikbalinin mimarlarıdır. Vazifeniz, yalnızca bilgi aktaran olmak değil öncelikle milli ve manevi değerlerimizi aktaran olmaktır. Çağın gerektirdiği bilgi ve yeterliliklerin yanında; farklıları kucaklayan bir kardeşlik ikliminde, aynı hedefe yürüyen, merhamet, vicdan, adalet, vatan ve bayrak sevgisi ile donanmış nesiller yetiştirerek ülkemizin hedeflediği muasır medeniyetlerin üstüne çıkmak, sizin emek ve çabalarınız sonucu olacaktır. Çalışmalarınızın sonucu başka hiçbir meslekte olmadığı kadar uzun bir vadede ortaya çıkacaktır ve Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Ortaya koyduğunuz eserin değeri sizin beceriniz ve fedakârlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır.”

Bir insanı kurtarmanın vatanı kurtarmak demek olduğu çok iyi bilinmelidir. Değerlerimizi iyi aktardığımız bir insan, huzurlu ve mutlu bir toplum; milli birlik ve beraberliğin olduğu bir vatan demektir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olarak sizler bu bilinçle vazifelerinizi yerine getirmelisiniz. Bu kutsal vazifede ihmal, ülkemizin istikbalinin ihmalidir. Bunun örneğini ülkemiz çok kısa bir süre önce yaşamıştır. İç ve dış mihraklara karşı süren bu mücadelede “irfan ordusunun kumanda heyeti” olarak öğretmenler icra ettikleri vazifeyle her zaman olduğu gibi ön saflarda yer almalıdır.

Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, eğitim ve öğretmenler her zaman önceliği olmuştur. Savaş alanlarında bile eğitime dair çalışmalar yapmış, projeler üretmiştir. Çünkü biliyordu ki cepheden sonra asıl savaş başlayacaktı. Ülkemizin düşman işgalinden kurtulduğu zafer günlerinde kendisine sorulan “İşte memleketi kurtardınız. Şimdi ne yapmak istersiniz?” sorusuna cevabı çok kısadır: “Maarif Vekili olmak ve millî irfanı yükseltmeğe çalışmak en büyük emelimdir” diyerek irfan ordusunun kumandasına geçeceğini açıklamış ve Millet Mekteplerinde yazı tahtasının başına bizzat geçerek dersler vererek muasır medeniyetleri aşma yolunda ilk kıvılcımı yakmıştır. 

Bugün binlerce öğretmen bu ışık ardında yürümekte; sizlerin köklü tarihimizin ve milli değerlerimizin vermiş olduğu güçle bu muasır medeniyet seviyesi yolunda büyük bir özveriyle çalışacağınıza inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, terör saldırılarına maruz kalarak vatanı ve görevi uğruna şehit olup ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin her köşesinde türlü zorluklara rağmen vazifelerini hakkıyla ifa etme gayreti içinde olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, siz değerli öğretmenlerimize, başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

 

Konuşmaların ardından

Yapılan konuşmaların ardından yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri, törene katılan protokol üyeleri tarafından verilirken, Şehit öğretmenlerin yer aldığı slayt gösterimi, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Slayt gösteriminin ardından Emekli Öğretmen Abdi Mermer de oldukça duygusal bir konuşma yaparak, mesleğe yeni başlayan genç öğretmenlere başarılar diledi.

Sabahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan Oratoryo ise salondakilerden büyük alkış aldı.

Program, emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’nin verilmesinin ardından stajyerliğini tamamlayan iki öğretmenin yemin töreni ve ardından ‘Öğretmenler Korosu’nun seslendirdiği beraber ve solo türkülerle sürdü.

Programın sonunda ise Sabahattin Akyüz Fen Lisesi öğrencileri tarafından seslendirilen şarkılar yer aldı ..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık