“OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ”

Adem KANKAYNAR -

“OHAL DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ”

Eğitim Sen Milas Temsilciliği, Bakanlar Kurulu tarafından bir kez daha uzatılan OHAL’e tepki göstererek yağışlı hava nedeniyle katılımın az olmasına rağmen, Atapark’ta bir açıklama yaptı. Sendikanın Milas Temsilcisi Nihat Erdoğan; “Unutulmasın ki bu topraklar kendini ebedi sanan nice zalimler, nice Nemrut’lar görmüştür ama tarih her seferinde ezeli ve ebedi olanın halkların ve emekçilerin özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğunu kanıtlamıştır” diyerek, OHAL’in bir an önce sonlandırılması ve ülkenin yeniden demokratik koşullara geçmesini istedi.

 

Atapark’ta yağışlı hava nedeniyle az sayıda katılım sağlanırken, Eğitim Sen Milas Temsilcisi Nihat Erdoğan, yağmura aldırış etmeden açıklama yaptı.

İlçe Temsilcisi Nihat Erdoğan tarafından okunan açıklama şöyle: “Siyasal iktidar 17 aydır sürdürdüğü OHAL ile bir kez daha uzatarak temel hak ve özgürlüklerimizi hedef almaya devam ediyor.

OHAL halka dokunmadı diyenler 11 binden fazla insanın ‘Bylock’ kullandıkları gerekçesiyle bir yıldan fazla süren mağduriyetlerini görmek istemiyorlar. Oysa bu insanların bazıları süreç içerisinde intihar etti, aile düzenleri bozuldu, sosyal-ekonomik ve sağlık açısından telafisi olanaksız kayıplar yaşadılar.

Milyonların eseri Gezi eylemlerini hedef alan ‘Yüzde elliyi evde zor tutuyoruz’ tehdidi 696 sayılı KHK ile paramiliter güçlerin önünü açan bir noktaya ulaşmıştır. Siyasal iktidar halkı kutuplaştırmaya, karşı karşıya getirmeye hizmet edecek düzenlemeler başta olmak üzere pek çok hukuksuzluğa yer verilen söz konusu KHK’ye ilişkin toplumdan artarak devam eden eleştirileri duymazdan gelmeye, kendi bildiğini okumaya devam etmektedir.

Adım adım örülen açık faşizme geçişin hızlandırılmasına karşı sesini yükselten tüm kesimler varlık nedenlerini oluşturan en doğal eylem ve etkinlikleri ‘suç’ sayılarak itibarsızlaştırılmak istenmektedir.

Bu çerçevede, uzunca bir süredir KESK’in üzerinde yaratılan baskı ve kuşatma operasyonu tüm kamuoyunca bilinmektedir. Ülkemizde kamu emekçilerinin hak ve çıkarlarını koruma ve geliştirme mücadelesinin öncüsü olan konfederasyonumuz KESK, üye ve yöneticilerinin haksız, hukuksuz şekilde ihraç edilmesi, görevden uzaklaştırılması, sürgün edilmesi, gözaltına alınması, tutuklanması ile adeta bertaraf edilmek istenmektedir.

KESK olarak üzerimizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

‘Hak verilmez, mücadeleyle alınır’ şiarını ilke edinerek baskılara mücadeleyi daha da yükselterek cevap verecek, haklı ve meşru mücadele çizgisinden taviz vermeyeceğiz. Emek örgütü olmanın gereklerini her zaman yerine getiren bir konfederasyon olarak onurlu ve kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyecek, OHAL ile artan baskı düzenine boyun eğmeyeceğiz.

Unutulmasın ki bu topraklar kendini ebedi sanan nice zalimler, nice Nemrut’lar görmüştür ama tarih her seferinde ezeli ve ebedi olanın halkların ve emekçilerin özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğunu kanıtlamıştır.

Bugün şiddet ve dehşet saçanlar, yarın; emeğe, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıkları ile çekip gidecekler.

Piyasa değerleriyle, sermaye putlarıyla, savaşa tapan ahlakları ile çekip gidecekler.

‘Ümidin ve akarsuyun, meyve çağında ağacın ve serpilip gelişen hayatın düşmanları’ er ya da geç çekip gidecekler.

Ama emeğin hakkını aldığı bir dünyaya inananlar, kardeşçe, eşit, özgür, bir arada yaşam mücadelesi verenler, bizler hep var olacağız.

‘Durmak yok, yola devam’ diyerek, OHAL hukuksuzluğu ile baskı ve şiddetle tüm toplumu tahakkümü altına almak isteyenlere karşı, meşru ve demokratik haklarımıza sahip çıkarak, ‘Yılmak yok, mücadeleye devam’ demeyi sürdüreceğiz.

Her kışın bir baharı, karanlığın en koyu olduğu anın aydınlığa en yakın olunan an olduğuna inancımızı korumaya,

Özlenen baharı, beklenen aydınlığı getirmek için tüm baskılara karşı dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz.

Ne darbelere, ne statükoya ne de faşizmine teslim olmadık, olmayacağız.

OHAL değil, demokrasi istiyoruz.

Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz, yaşasın KESK…”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık