Okul İnşaat Tabelası Var, İnşaat Yok
2018 yılında protokolü imzalanan Güvercinlik Ambarlı Mevkiinde bulunan 22 bin metrekare alana yapılacak olan 16 derslikli Denizcilik Meslek ve Teknik Lisesi inşaatının tabelası asıldı, inşaatı hala neden başlamadığı merak konusu.
2 Aralık 2018’de dönemin Valisi Esengül Civelek ile Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç tarafından imzalanan protokole göre Güvercinlik Ambarlı Mevkiinde Denizcilik Meslek ve Teknik Lisesi yapılacaktı. Kılıç Holding tarafından yapılacak okul inşaatı için tabela asıldı ama üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmadı.
Vatandaş – devlet birlikte ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi’ kapsamında, protokolü yapılan Denizcilik Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, aradan geçen sürede 3 vali, 2 kaymakam, 2 il milli eğitim müdürü gördü.
Okul yapılması planlanan arsada inşaat çalışmalarının başlaması beklenirken, tabelayı gören vatandaşlar, “İnşaat alan tabelası uzun zamandır burada duruyor ama inşaat yok. 22 bin metrekarelik alana, 16 derslikli Denizcilik Meslek ve Teknik Lisesi ve üç atölye binasının yapılacağı söylenmişti. Henüz inşaata başlanmadı. Biran önce okul inşaatının başlamasını bekliyoruz. Çalışmaların ne aşamada olduğu ve 5 yıl geçmesine rağmen neden inşaata başlanmadığı konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir.” dedi.
2018 yılında düzenlenen protokol törenine, Vali Esengül Civelek ve Orhan Kılıç’ın yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ve Kılıç Holding yöneticileri katılmıştı.
Kılıç Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, protokol töreninde okul hakkında neler söylemişti;
“Güvercinlik Ambarlı Mevkiinde bulunan 22 bin metrekare alana yapılacak olan 16 derslikli Denizcilik Meslek ve Teknik Lisesi ve üç atölye binasının yatarım değeri ise 10 milyon lira olacak. Katma değer sağlayacak her projeyi gönülden destekliyoruz. Biliyoruz ki eğitime verilecek her destek ülkemizi en üst noktalara taşıyacaktır.
Yerli ve milli atılımının hayata geçirilmesi için donanımlı, nitelikli insan ihtiyacının son derece fazla. Bu anlamda yerli üretim, milli üretim için eğitim kalitemizin yükselmesi şart. Bu anlamda özellikle meslek liseleri ayrı bir öneme sahip. Kaliteli eğitim, kaliteli fiziki şartlarda yapılmalı. Bu amaçla ülkemize ihracat ile yaptığımız katkının dışında geleceğimiz gençlerimize eğitim alanında da katkı koymak istedik. Umuyorum bu okuldan mezun olacak gençler ülkemizin yerli ve milli üretim yolunda faydalı birer nefer olurlar”
Yetkililer nasıl bir cevap verecek, okul ile ilgili yeni bir gelişme yaşanacak mı, merak konusu.