Önce Güllük’e, sonra Kırklareli’ne ...

ÖNDER Haber -

Önce Güllük’e, sonra Kırklareli’ne ...

Muğla kıyılarından yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasına geçen 31 sığınmacı, Güllük limanından Türkiye’ye iade edildi…

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan anlaşmayla, 20 Mart’tan sonra Yunanistan’a geçen sığınmacıların iadesini öngören Geri Kabul Anlaşması’nın uygulanmasına devam ediliyor. İstanköy’de bulunan Pakistan, Afganistan ve Myanmar uyruklu 31 sığınmacı, dün ‘Asım Kaptan’ adlı feribotla, Güllük limanına getirildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılar, İstanköy’den saat 10.45’te hareket etti. Güllük Körfezine girmeden saatler önce Güllük Liman iskelesi ve etrafında jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Güllük Mahallesi’ne TOMA’ların da sevk edildiği, çok sayıda ambulansın bulunduğu gözlendi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Milas İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk, Türk Kızılayı Milas Şube Başkanı Mustafa Gezginci ve Kızılay Personelleri’nin de hazır bulunduğu işlemler sonrasında göçmenler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kırklareli’ndeki mülteci kampına götürülmek üzere otobüslerle yola çıkarıldı.

Göçmenlere karşılama sırasında Kızılay tarafından hazırlanan yiyecek ve içeceklerden oluşan paketler teslim edildi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık