‘Ören Akbük Koyu’nda “Deli Dumrul Hikayesi” sürüyor!

ÖNDER Haber -

‘Ören Akbük Koyu’nda “Deli Dumrul Hikayesi” sürüyor!

Yıllardır zaman zaman dile-gündeme getirilen-getirdiğimiz bir sorun olan ‘Ören Akbük Koyu’na paralı giriş sorunu yine gündemde ...

Yurttaş şikayetçi. Yurttaş ‘haklarının çiğnendiği’ni düşünüp tepki gösteriyor.

Sahillerin halka ait ve dolayısıyla halka açık olması gerektiğine ilişkin, kulağa çok hoş gelen bir ‘hak-hukuk’ var ama bu ‘hak-hukuk’ çeşitli gerekçelerle fiilen ihlal ediliyor, çiğneniyor ve karşınıza ‘DUR’ tabelaları, bariyerler çıkarılıyor. Elbette, peşisıra ‘para talepleri’!

Çok yaygın bir şekilde yaşanan bu büyük sorunumuzun ‘Ören Akbük Koyu’na ilişkin örneğinde ortaya çıkan tablo, bir arkadaşımızca bu kez sosyal medyada şöyle paylaşılmış.

TAM BİR REZALET!

Burası Akbük Koyu girişi. Koyun girişinde (tek giriş var) DUR levhasıyla karşılaşıyorsunuz. Ve elinde makbuzlarla “Deli Dumrul” tahsildarlarıyla karşılaşıyorsunuz. 20 TL verirseniz girebilirsiniz diyorlar. Akbük Plaj İşletmesi yazan ve iki kişinin ismi bulunan bir makbuz alıyorsunuz. Hizmet bedeli damgası basılmış. İçeride plaj ve işletmeler var. Ama “hizmet” adına hiçbir emare yok. Yollar rezalet, plajda şemsiye şezlong yok. Düzenlenmiş bir otopark yok. Herşey doğal halinde. Hizmeti özel işletmeler veriyor. Turizm Bkanlığı ihale etmiş, birileri almış. Bariyeri kurmuş ayak bastı parası alıyor. Tam bir Deli Dumrul hikayesi. Kimse de buna birşey demiyor. Resmi plakalı Belediye Başkanı arabasından da “özellikle sizden almamız lazım” diyerek imalı bir göndermeyle para alıyorlar. TAM BİR REZALET!

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık