ÖNDER Haber -
Organ Bağışı ve Nakli Haftası dolayısıyla ilçemizde çeşitli kurumlarda etkinlikler gerçekleştirildi… Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına daha önce organ nakli yapılan iki yurttaş da katıldı… Jandarma Komutanlığı’ndaki toplantıda ise kolluk kuvvetleri organ bağışı konusunda bilgilendirildiler… Son etkinlik ise Özel Ümit Koleji’nde yapıldı… Okulda, organ bağışı hakkında bilgilendirme yapılmasının yanısıra, kan bağışı çalışması da yapıldı… Kan bağışında bulunanlara aşure ikramında bulunuldu…
3 - 9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından önceki gün öğlen saatlerinde Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Duygu Sarı tarafından yapılan sunumda, organ bağışının önemine değinilerek, kimlerin organ bağışında bulunabileceği, hangi şartlarda organ nakillerinin gerçekleştiği gibi konularda bilgiler verildi.
Toplantıya, 2007 yılında böbrek nakli olan Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu’nda Matematik Öğretmeni olan 34 yaşındaki Şehnaz Özgüç ve 21 yaşındaki Hakan Süleyman Çakır adlı yurttaşlar da katıldı. Özgüç ve Çakır, yaşadıklarını anlatıp organ bağışının önemine değindiler.
Jandarma'dan Organ
Bağışına destek
Milas İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay, erbaş ve erlere 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birimi Koordinatörü Dağıstan Daniş tarafından organ nakli konulu seminer verildi.
Organ bağışının böbrek, kalp, akciğer, ince bağırsak, kalp kapağı, kornea, kemik iliği ve deriden yapıldığını belirten Daniş, bağışlanan organların yaş, cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin nakledildiğine ve ülkemizde organ bağışının yeterli seviyede olmadığına dikkat çekti.
Özel Ümit Koleji’nde
Özel Ümit Eğitim Kurumları, Kızılay ve Organ Bağışı Haftası dolayısıyla iki etkinliği bir arada gerçekleştirdi. Bu çerçevede, okulun açıldığından bu yana her yıl Kızılay ile birlikte geleneksel olarak düzenlenen kan bağışı etkinliğinde bu kez, geçen yıllardan farklı olarak organ bağışı bilgilendirme ve kabulü etkinliği de yapıldı.
75. Milas Yıl Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Dağıstan Daniş, organ bağışı konusunda duyarlı olanlara teşekkür ettiğini söylerken, toplumsal olarak birlik ve beraberlik duygularının öğrencilere aşılanması için bu tür kampanyaların çok önemli olduğunu vurgulayan İlkokul Müdür Yardımcısı Murat Dilek bu kampanyaya katılmaktan duyduğu hoşnutluğu dile getirdi. Okul Müdürü Mehmet Akın ise, "Bir ünite kanın insan hayatını kurtaracağını unutmamak lazım. Her insan bir gün, bir ünite kana acil ihtiyaç duyabilir. Bu insan biz de olabiliriz" dedi.