‘Organ Doku Bağışı’ hayat verir, cana can katar!

Adem KANKAYNAR -

‘Organ Doku Bağışı’ hayat verir, cana can katar!

3 - 9 Kasım 2017 tarihleri arasında ‘Organ Doku Bağışı’ konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyini arttırmak, bölgemizde ‘Organ Nakli’ için bekleyenlere umut olmak için ilçemizde bir dizi etkinlik yapılacak.

Milas İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kırova, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Sorumlusu Dağıstan Daniş koordinasyonunda, 112 Acil Yardım çalışanları ve Halk Sağlığı çalışanlarının katkılarıyla Organ Doku Bağışı konusunda bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Etkinliğin ilk adımı olarak Atapark’a stand kurulacak ve halka, organ ve doku nakli konusunda bilgilendirme yapılarak, gönüllülerden bağış alınacak.

İlçemiz merkezindeki tüm ilan panolarına konuyla ilgili afişler asılarak, toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, konuya hassasiyet göstermeleri hedeflenirken, 7 Kasım 2017 Salı günü, Dr. Mete Ersoy Lisesi’nde saat 10.00’da, ‘Organ Bağışının Önemi’ konulu bir sempozyum düzenlenecek.

Sempozyuma konuşmacı olarak, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu ve 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Sorumlusu Dağıstan Daniş katılacaklar.

Benzer bir çalışma ise 21 Kasım’da, bu kez Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Yüksekokul’da yapılacak çalışmanın bir benzerinin de Hava Meydan Komutanlığı’nda yapılacağı ve askerlerimizin bilgilendirilip gönüllü askerlerimizin de bağışlarının alınacağı bildirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık