OSB alanında inceleme…

Adem KANKAYNAR

OSB alanında inceleme…

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve bir grup Muğla’da görev yapan basın mensupları, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in davetlisi olarak ilçemize gelerek, çalışmaların sürdüğü Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundular. Alandaki incelemelerin ardından MİTSO’ye geçen konuklara burada da MİTSO Başkanı Özer tarafından çalışmalar hakkında bilgi sunuldu.

 

1996 yılında başlayan ve uzun yıllar ilçenin gündemini meşgul eden Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarda önemli bir mesafenin alındığını, kısa bir süre sonra başvuru sahiplerine yer tahsisinin yapılacağını belirten Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer; “Yer tahsisinin ardından kısa bir sürede inşaatlar tamamlanacak ve en az 2500-3000 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

Hedef 2018…

Bütün çalışmaların tamamlanarak 2018 yılı içerisinde faaliyete geçilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin Milas ve hatta tüm Muğla için önemli olduğunu belirten Özer; “Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere ilçemizdeki tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri hatta siyasi partilerin ilçe teşkilatları bu konuya ayrı bir önem veriyoruz.

Çünkü kanun gereği Milas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmadan Muğla genelindeki bir başka yerde ikinci bir organize sanayi bölgesi kurulması mümkün değil. Dolayısıyla tüm gayretler, 2018 yılı içerisinde çalışmaları tamamlamak ve işletmelerin faaliyete geçmesini sağlamak” dedi.

Çevreci bir OSB kurulacak…

Halihazırda 55 başvuru sahibinin, kendilerine tahsis edilecek bölgelerde inşaat çalışmalarına başlamak için sabırsızlandıklarını dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; “Bu başvuruları OSB Mütevelli Heyeti ince eleyip sık dokuyan titiz bir çalışmanın ardından belirledi. Kabul ederseniz ki ilçemiz bir tarım ve turizm kenti ve bu güzelim çevreyi kirletecek hiçbir sanayi kuruluşuna izin vermememiz gerekiyordu. Nitekim biz de bu düşünce ile çevreye duyarlı, doğayı kirletmeyecek bir organize sanayi bölgesi planladık.

İlçemizde bir tane arıtma tesisimiz var, ikinci arıtma tesisi de organize sanayi bölgesi içerisinde kurulacak” dedi.

Fethiye ve Muğla sırada bekliyor…

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamanın ardından Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş da kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Belli aralıkla Milas basınında organize sanayi bölgesi ile ilgili haberler çıkıyor ancak Muğla basınının büyük bir bölümü bu konuda pek bilgi sahibi değiller. Böyle bir inceleme gezisine Muğla’daki değerli basın mensuplarının da katılmasını arzu ettik ve onlar da bizi kırmayarak buraya geldiler.

Her şeyden önce uzun yıllar önce çalışmalarına başlanan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü tamamlanamayan Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin, en azından yüzde 70’nin tamamlanması gerekiyor. Tamamlanamadığı sürece ilimizin herhangi bir bölgesinde ikinci bir organize sanayi bölgesinin başlanmasına imkân yok. Milas bir an önce bu çalışmaları tamamlamalı ki, sırada Fethiye ve Muğla var. Hatta belki Yatağan’da bir ihtisas sanayi bölgesi kurulabilir.

Bütün bu projeler için öncelikle Milas’taki sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi gerekiyor.

Çoğu zaman Milas Ticaret Odası Başkanımızla görüşüyoruz ve çalışmalar hakkında bilgi alıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da çalışmalar sağlıklı ve hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

Bacasız sanayi turizmden sonra bacalı sanayimiz de olacak…

Muğla’nın bir turizm ve tarım kenti olduğuna dikkat çeken MUTSO Başkanı Bülent Karakuş; “Dolayısıyla biz ekmeğimizi çevremizden ve sahip olduğumuz doğal güzelliklerimizden kazanıyoruz. Bunlara zarar verecek hiçbir gelişmeye de izin veremeyiz. Ancak çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde üretim yapacak işletmeler kurulabilir. Bir anlamda bacasız sanayi olarak adlandırdığımız turizmin yanı sıra artık Muğla, bacalı sanayisi ile de anılan bir il olacak” dedi.

Milas Organize Sanayi Bölgesi çalışma alanında yapılan kısa süreli inceleme ve açıklamaların ardından konuklar, MİTSO Toplantı Salonu’na geçtiler. Gazetemiz baskıya hazırlandığı saatlerde MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer tarafından yapılan bilgilendirme devam ediyordu. Bu nedenle toplantının bundan sonraki bölümünü gazetemizin yarınki sayısında bulabilirsiniz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık