Otizm Haftası’nda farkındalık ziyareti…

Adem KANKAYNAR -

Otizm Haftası’nda farkındalık ziyareti…

İçinde bulunduğumuz haftanın, Otizm Haftası olması sebebiyle, AKP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri tarafından, ilçemizin bu alandaki kurulmuş en eski özel eğitim kurumu olan Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel bireyler ziyaret edildi.

 

Bir grup AKP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları üyesi tarafından gerçekleştirilen ziyarette, merkezin kurucusu Murat Yorulmaz ve merkez Müdürü Havva Demirtaş’tan, merkez ve öğrencilere verilen eğitim hakkında bilgi alındı.

Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Havva Demirtaş; “Okulumuzda 100’ün üzerinde öğrencimiz var. İlçemizde bu alanda ilk kurulan kurum olarak, özel birey olarak kabul ettiğimiz çocuklarımızı geleceğe hazırlama, onları topluma kazandırma adına son derece profesyonel bir kadro ile çalışıyoruz. Verdiğimiz eğitimin geri dönüşümünü gördüğümüz zaman da tüm yorgunluğumuz çıkıyor. Kendimizi, verdiğimiz tüm emeklerin karşılığını almış sayıyoruz.

Şu an Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerimizden; söyleneni anlayan ve yerine getiren de var, basit matematiksel işlemleri yapan da var. Saçını taramak, dişlerini fırçalamak gibi birçok bedensel temizliğini kendisi yapan çocuklarımız bulunuyor. Ancak bunları yapamayan fakat geldiği günden bu yana gelişme kaydeden çocuklarımız da yok değil. Burada aldıkları eğitim tek başına yeterli değil. Ailenin de okul ve çocuk arasındaki çalışmaya katılması, okulda öğrendiklerini evde yapmalarını sağlaması konusunda büyük bir önemi var. Özel Milas Gökkuşağı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetimi ve öğretmenleri olarak bunu sağlamaya çalışıyoruz” diyerek, yürütülen çalışmaları örnekleriyle aktardı.

Gerçekleşen ziyarette AK Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri de, herhangi bir konuda ihtiyaç duyulduğunda kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını belirterek; “Kadın ve özel bireyler, toplum olarak üzerinde hassasiyetle durulması, özenle korunması gereken varlıklardır. Çünkü bir anne, diğeri de geleceğimiz dediğimiz yavrularımız… Bu çocuklara ‘engelli’ gözüyle bakmanın son derece yanlış olduğunun farkındayız. Onların da bu toplamda yaşam hakkı herkes kadar vardır. Devletimiz son yıllarda bu alanda ciddi adımlar attı. Özel bireye sahip olan ailelere bakım ücreti, ücretsiz eğitim almalarını ve ücretsiz taşınmaları konusunda bazı yasal düzenlemeler yaptı. Bu çalışmaların sonucu da son yıllarda bu alana toplumun bakış açısının ne kadar değiştiğini de büyük bir memnuniyetle görüyoruz.

Sizleri de bu özverili çalışmalarınızdan dolayı kutluyoruz” dediler.

Ziyaretin son bölümünde eğitim gören çocuklarla yakından ilgilen kadın ve gençlik kolları üyeleri, onlarla günün anısına bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık