Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Otizmde SOBE Eğitim Modeli artık Muğla, Milas’ta

Otizmli bireylerin eğitimlerinin yaygınlaştırılması amacıyla kurulan SOBE Vakfı’nın eğitim modeli Muğla’da uygulanmaya başladı. Özellikle erken yaş otizmli bireyler, Milas’ta ABA temelli Sobe Vakfı modeliyle eğitim alma imkanına kavuşacaklar.

Otizmde SOBE Eğitim Modeli artık Muğla, Milas’ta
  • 09 December 2022, Friday 9:42

Sürekli ve yoğun özel eğitim dışında tıbbi açıdan henüz tedavisi bulunmayan otizm spektrum bozukluğuyla ilgili Muğla’da yeni bir aşama kaydedildi.

Merkezi Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin otizmli bireyler için en büyük merkezini de içinde barındıran Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın (SOBE) eğitim modeli Muğla’nın Milas ilçesinde uygulanmaya başladı.

Otizmde bilimselliği kanıtlanmış tek eğitim yöntemi olarak öne çıkan ve davranış temelli analizlere bağlı ABA eğitim modeli SOBE Vakfı ve Milas Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, SOBE Vakfı’nın dış denetim ve eğitim danışmanlığıyla otizmli bireylere ABA (UDA) eğitimi verecek.

İşbirliğine ilişkin açıklama yapan SOBE Vakfı Yaygınlaştırma Birimi Koordinatörü İbrahim Halil Çetin, “Daha çok otizmli bireyin ve ailesinin hayatına dokunabilmek için Yaygınlaştırma Birimimizin çalışmaları kapsamında artık Muğla’dayız. Yaptığımız işbirliği ile Milas Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim danışmanlığına başladık. İşbirliğinin ilk ziyaretinde, Sürekli Eğitim Birimimizle ailelerin etkili öğretim yöntemlerini öğrenmeleri amacıyla atölyeler gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Demet Çapraz da, kurum olarak otizimli birey ve özel gereksinimli tüm kişilerin ihtiyaç duydukları en iyi eğitim disiplinlerinin uygulanması için her türlü çabayı sarf ettiklerini belirterek, “Kurum olarak başından bu yana vizyonumuz özel bireylerimizin en iyi şartlarda ve en doğru eğitimcilerle buluşturulması olarak belirlenmişti. Bu kapsamda SOBE Vakfıyla çok önemli bir işbirliğine imza attık. Artık Milas’ta SOBE Vakfı’nın ülke ve uluslar arası anlamda da kabul görmüş eğitim modelini uygulayacağız. Eğitim modelimiz hakkında bilgi almak için SOBE Vakfı ya da kurumumuzla irtibata geçilebilir.” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis