Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Otobüs kazalarını önleyici tedbirler konuşuldu

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında Emniyet, Jandarma, Zabıta, Şoförler Odası ve otobüs firmalarının temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Otobüs kazalarını önleyici tedbirler konuşuldu
  • 22 February 2020, Saturday 12:28

Türkiye genelinde yaşanan otobüs kazalarının son dönemde artış göstermesi üzerine İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla otobüs kazalarını önleyici tedbirlerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi. 
Milas’ta düzenlenen toplantı, Kaymakam Eren Arslan’ın başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya, Milas Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Hayrettin Fidan’ın yanı sıra Milas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Jandarma Trafik, Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Milas’ta faaliyet gösteren otobüs firmalarının temsilcileri katıldı. 
Son dönemde artış gösteren otobüs kazalarında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığının altı çizilen toplantıda, kaza riski taşıyan bölgeler hakkında görüşmeler yapıldı.
Kaymakam Arslan, yaşanan kazalardaki yaralı ve ölü sayısının artışının en büyük nedeninin insani hatalar nedeniyle kaynaklandığını belirterek, otobüs firma temsilcilerinden mesleğinde profesyonel şoförler seçmesini ve bu şoförlerin eğitimlerinin üst düzeyde yapılması gerektiğini söyledi.
Toplantıda, 1 Nisan’a dek sürecek kış lastiği uygulamasına özen gösterilmesi gerektiği vurgulanırken, olası bir kaza anında vatandaşların yaralanmasını ve hayatını kaybetmesini önleyen emniyet kemeri kullanımına teşvik edilmesi gerektiğinin altı çizildi. Toplantıda ayrıca, 2018’de 13 kişinin yaralandığı, 2019’da 3 kişinin öldüğü, 39 kişinin yaralandığı Milas’taki otobüs kazalarındaki bilançonun emniyet kemeri kullanımıyla azalabileceği hatırlatıldı.
Kaymakam Arslan, 2019 yılında 1286 otobüs şoförüne emniyet kemeri kullanımından cezai işlem uygulandığını söyledi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık