Ovakışlacık’ın elektrik sorunu çözüldü

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Ovakışlacık’ın elektrik sorunu çözüldü

Ovakışlacık mahallemizdeki elektrik sistemindeki yetersizlik giderildi.AKP Milas Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Ovakışlacık mahallesinde trafo yetersizliği nedeniyle yaklaşık 40 yıldır süren sorunların, İlçe Başkanlığının girişimi ve AYDEM ekiplerinin çalışmasıyla çözüldüğü bildirildi.

Verilen bilgiye göre, mahallede trafo yetersizliği nedeniyle yeni abonelere elektrik verilemiyor, özellikle süt üretiminde kullanılan makineler, sulama sistemlerine enerji gelmemesi nedeniyle hayvancılık ve tarım faaliyetlerinde sorunlar yaşanıyordu.

Ovakışlacıklılar, mahalledeki tek trafonun, hırsızlık gibi kötü niyetli girişimlilere karşı zarar görmemesi için de özellikle yaz aylarında nöbet tutuyorlardı.Mahallelilerin uzun zamandır girişimlerde bulunmalarına rağmen bir türlü çözülemeyen sorunun, Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ve Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’ın girişimleriyle çözüldüğü belirtildi.

AYDEM Milas İlçe Müdürlüğünün çalışmasıyla önceki gün mahallenin ihtiyacını karşılayacak trafo yerleştirildi.Trafonun gelişi, uzun zamandır sorun yaşayan mahalle halkı tarafından sevinçle karşılandı.

Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, trafonun yetersizliği nedeniyle Ovakışlacıklıların emeklerinin ziyan olduğuna dikkat çekerek, “Bu durum hem tarımsal üretimi etkiliyordu hem de günlük yaşam olumsuz etkileniyordu. Hemşehrilerimizin sık sık talepte bulunduğu ancak gerçekleştirilemeyen sorunu çözmüş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Ovakışlacık’tan başlamak üzere bu çalışma, aynı zamanda Milas’ta büyük bir kalkınma hamlesinin de işaretidir. Bu çalışmada inisiyatif alan ADM İlçe Müdürümüz ve ekiplerine, bizi bir an rahat bırakmayan ve sürekli talepte bulunan Ovakışlacık mahalle sakinlerine ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık