“Oybirliğiyle Süleyman Akbulut”

Adem KANKAYNAR -

“Oybirliğiyle Süleyman Akbulut”

Birçok duayen gazetecinin katılımıyla güç kazanan ve üye sayısı 250’ye yaklaşan Muğla Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulu 5 Mayıs Cumartesi günü yapıldı. Genel kurulda tek listeyle gidilen seçimde Süleyman Akbulut oybirliğiyle yeniden Cemiyet Başkanlığına seçildi ... Genel kurulda, ilçemizden Melih Kaşkar Cemiyet Yönetim Kurulu, Adem Kankaynar Disiplin Kurulu Üyesi ve A. Coşkun Efendioğlu da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegesi olarak seçilirken; Kemal Kaşkar, Ayşe Münevver Mat, Gülçin Erşen ile Nevzat Çağlar Tüfekçi de Muğla Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Üyesi oldular  …

 

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda gerçekleşen Muğla Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Mevcut Başkan Süleyman Akbulut’un ‘hoş geldiniz’ konuşmasının ardından genel kurulu yönetmek üzere, A. Coşkun Efendioğlu’nun başkanlığında, Kenan Gürbüz, Tülay Sükun ve Abdulkadir Sevindik’ten oluşan Divan oybirliğiyle seçildi.

 

MGC: Muğla’nın en köklü basın meslek kuruluşu

Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut, 3 yıllık faaliyet raporunu okumak için geldiği kürsüde, geçen 3 yıllık dönemde çok fazla sayıda faaliyet yapıldığını ve bunları aktarmanın biraz zaman alacağını belirterek başladığı konuşmasında daha sonra özetle şunları söyledi:

“Her şeyden önce, son derece dağınık bir yapılanma, sağlıksız bir işleyiş vardı. Son derece kötü fiziki şartlara sahip bir cemiyet binamız vardı.İşe buradan başladık.Öncelikle daha düzgün bir yer kiraladık, İŞKUR aracılığıyla da sürekli ofiste personel bulunmasını sağladık.Üye yapısını yeniden gözden geçirdik, üyelerimizin büyük bir bölümünün kimliklerini yeniledik, kalanı için de çalışmalar sürüyor.Bu noktada üyelerimizin fotoğrafı ya da nüfus cüzdanı fotokopi eksikleri var, tamamlandığında yeni üye kimlikleri üyelerimize ulaştırılacak.

Fırsat buldukça tüm ilçelerimizdeki meslektaşlarımızı ziyaret ederek, onlarla istişarelerde bulunmaya çalıştık.Fethiye ve Milas temsilciliklerimiz, oradaki üyelerimizin oylarıyla belirlendi.Yeni dönemde de aynı yöntemi uygulayacağız.

3 yıllık süreçte birçok ilke de imza attık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ‘Genç Kalemler’ projesini başlattık.Fethiye’deki bir sağlık kuruluşu ile, sadece üyelerimizin faydalanacağı ‘özel sağlık anlaşması’ yaptık.

İlimize yeni atanan kurum amirlerine, seçimle göreve gelen sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine rutin ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Tüm faaliyetlerimizi il genelindeki basın kuruluşlarına göndererek, sizler aracılığıyla duyurulmasını sağladık.

Her yıl 24 Temmuz’da düzenlediğimiz ödül gecemizin birini, 15 Temmuz hain darbe girişimi, bir diğerini de onursal başkanımız merhum Ünal Türkeş’in ölümü nedeniyle gecikmeli fakat yoğun katılımlarla gerçekleştirdik.

Geçmişte aramızda olan ancak çeşitli nedenlerle bugün aramızdan ayrılarak Muğla’da başka bir cemiyet kuruldu.Öncelikle şunun bilinmesini isterim ki, hiçbir zaman bu ayrılığın tarafı ya da nedeni biz olmadık. Daima birleştirici, bütünlükten yana bir tavır sergiledik. Kimseye karşı bir kinimiz, nefretimiz, düşmanlığımız yok ve asla bir rekabet içinde değiliz. Umarım bir gün yeniden bir araya gelir, özlenen o güç birliğini yeniden oluştururuz.”

Cemiyet Başkanı Süleyman Akbulut tarafından okunan faaliyet raporu, üyeler tarafından oy birliğiyle aklanırken, ardından gelir-gider bilançosu ve Denetim Kurulu raporları da okunup aklandı.

Raporların oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, başta, Yönetim Kurulu Üye sayısının 7’den 11’e çıkarılması ve ‘Onur Kurulu’ oluşturulması olmak üzere cemiyet tüzüğündeki bazı maddelerde değişikliğe gidildi.

Divan Başkanı Coşkun Efendioğlu tarafından tek tek okunan tüzük değişikliğine ilişkin maddeler, genel kurula katılan üyeler tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

Seçimler

Gündem gereği daha sonra, Yeni Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Onur Kurulu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegeleri’nin seçimine geçildi.

 

Yönetim Kurulu

Süleyman Akbulut, Kenan Gürbüz, Ferit Topaloğlu, Yüksel Savaş, Erkan İlik, Berna Kuş, Melih Kaşkar, Abdulkadir Sevindik, Tolga Maden, Temel Irmak ve Batuhan Aydın. (Kemal Sürgün, Sabri Kesen, Selçuk Şimşek, Fatma Deniz, Oktay Çayırlı, Gamze Karain Avcı, Uğur Çolak, Ali Fikret Er, Mete Sönmez, Ramazan Terkos ve Gökhan Ayyıldız Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine seçildiler.)

 

Denetim Kurulu

Burak Alper Kuş, Tülay Sükun, İsmail Günay, Nazife Ersöz Şahin, Ender Türkkan. (Mehmet Özalın, Günnur Koçar, Nur İlik, Aytül Derici Bardak ve Serdal Kayhan Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine seçildiler.)

 

Disiplin Kurulu

Erdoğan Varol, Rıza Ezer, Mehmet Çil, Alp Arbak, Adem Kankaynar. (Güzide Çakıroğlu Kasım, Erol Dolu, İsmail Çiloğlu, Mustafa Aktaş ve Güngör Çoban Disiplin Kurulu Yedek Üyeliklerine seçildiler.)

 

Onur Kurulu

Mehmet Emin Berber, Şadan Gökovalı, Ferhan Gülen, Hamit Ülkü Angılı, Miyase Hakalan Karlıova, Kemal Kaşkar, Ayşe Münevver Mat, Baki Gencel, Nurettin Tekindor, Ünal Şöhret Dirlik, Gülçin Erşen, Durmuş Özer Ahıska, Hüseyin Anıl, Halil Eğriboyun, İlhan Omay, Cahit Yargıcı, Nevzat Çağlar Tüfekçi, Ersin Bedri Özer, Ahmet Zeki Özkeskin, Mustafa Sarıipek, Mesut Zeki Karadeniz.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Delegeleri

Süleyman Akbulut, Can Cemal Pulak, Coşkun Efendioğlu, Ferit Topaloğlu. (Savaş Nur, Fatih Bozoğlu, Kenan Gürbüz ve Adnan Tüfekçi Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yedek Delegesi olarak seçildiler.)

 

Dilek-Temenniler ve Kapanış

Dilek ve temenniler bölümünde ise söz alan üyeler, eksik gördükleri konulardaki görüşlerini paylaşarak, yeni dönemde bu eksikliklerin giderilmesini istediler.

Genel kurul, Süleyman Akbulut’un, MUTSO yönetimine salon tahsisi için teşekkürlerini de dile getirdiği teşekkür konuşmasıyla sona erdikten sonra, MGC yönetimi katılımcılara Karabağlar Yaylası’nda ikramlarda bulundu …

 

Kutlama ve başarı dilekleriyle …

ÖNDER Gazetesi olarak Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yöneticilerini kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık